Adrillen

Allerheiligenmarkt/Adrillen 2016

De Allerheiligenmarkt in Winschoten, al decennia geleden verbasterd tot kortweg Adrillen, is al meer dan twee eeuwen de grootste jaarmarkt van de provincie Groningen. Op de eerste twee maandagen van november - 7 en 14 november 2016 - staat de Winschoter binnenstad geheel in het teken van Adrillen.

Jaarlijks lokt Adrillen ruim dertigduizend bezoekers naar het kloppend hart van Oost-Groningen. Want, wie niet op de Adrillen is geweest, die heeft iets gemist. Voor het gemeentehuis van Oldambt vindt traditiegetrouw de officiële opening plaats. De burgemeester opent de jaarmarkt met een daverend kanonschot.

202de Adrillen

In 2016 wordt de Allerheiligenmarkt voor de 202de keer georganiseerd.

De Allerheiligenmarkt bestaat uit vier onderdelen, namelijk:

  • de warenmarkt
  • de kermis (alleen tijdens de 1e markt)
  • de horeca op het Marktplein (alleen tijdens de 1e markt)
  • de hobbymarkt (alleen tijdens de 1e markt)

De warenmarkt

Jaarlijks worden er meer dan 150 aanvragen voor een standplaats ingediend bij de gemeente, terwijl er aan circa 100 handelaren een plaats kan worden geboden. Op de markt vindt u een grote verscheidenheid aan koopwaren, waaronder bloemen, planten, textiel, accessoires voor huis en tuin, bijoux, diverse foodkramen en regionale specialiteiten.

Aanmelden

Via onderstaand inschrijfformulier kunt u zich aanmelden voor de warenmarkt op 7 en 14 november 2016. U kunt het formulier downloaden, volledig invullen en vervolgens retourneren aan info@gemeente-oldambt.nl onder vermelding van Inschrijving Allerheiligenmarkten 2016. Ook kunt u het formulier per post opsturen naar gemeente Oldambt, t.a.v. de Organisatie Allerheiligenmarkten, Postbus 175, 9670 AD Winschoten.

De inschrijftermijn verloopt op 1 september.

Tarieven

De tarieven per strekkende meter zijn vastgesteld op:

  • € 9,70 voor kramen die eetwaren verkopen (food)
  • € 6,65 voor overige kramen (non-food)

Met dien verstande, dat voor een standplaats op de Adrillen(jaar)markt een minimum geldt van € 37,40.

De Adrillenkermis

De traditionele Adrillenkermis in Winschoten vindt jaarlijks plaats tijdens de jaarlijkse winkelweek en duurt tot en met de eerste Adrillenmarkt. De kermis staat opgesteld op het Marktplein. De organisatie tracht elk jaar weer een zo gevarieerd mogelijke kermis neer te zetten.

Adrillen Hobbymarkt

Al vele jaren is de traditionele Hobbymarkt een vast onderdeel van Adrillen op de eerste maandag van november. De Hobbymarkt wordt op 7 november gehouden van 9.00 tot 17.00 uur in Cultuurhuis De Kinker.

Voor bezoekers aan de Hobbymarkt is er een grote verscheidenheid aan hobby’s en vrijetijdsbestedingen te bekijken. Onder meer diverse textiele werkvormen (wol, vilt, zijde, spinnen, weven, kantklos-sen, quilten), schilderen in verschillende technieken, houtbewerking, modelbouw (auto’s, treinen, locomotieven,  boten, poppenhuizen),  bloemschikken, keramiek, mozaïek, sieraden, enzovoort.

Demonstreren staat bij de Winschoter Hobbymarkt voorop. Naast een mooie presentatie laten de hobbyisten ook zien hoe zij met hun hobby bezig zijn.

Wilt u ook graag een plaatsje op de Hobbymarkt? Aanmeldingen voor een standplaats op de Hobbymarkt kunt u sturen naar:  info@gemeente-oldambt.nl.

Nieuws

Informatiebijeenkomsten voor bewoners met schade aan randen aardbevingsgebied

— Nationaal Coördinator Groningen (NCG) organiseert op zaterdag 10 september vijf informatiebijeenkomsten op...

Burgemeester betuigt deelneming aan nabestaanden

— Burgemeester Pieter Smit heeft naar aanleiding van de vreselijke gebeurtenissen aan de Hyacintstraat zijn deelneming...

Locatie Adrillenmarkt bekend

— De Adrillenmarkten zijn in november toch op de Venne in Winschoten. Door de herinrichting van de Venne leek dit in...