Adrillen

De Allerheiligenmarkt in Winschoten, al decennia geleden verbasterd tot kortweg Adrillen, is al meer dan twee eeuwen de grootste jaarmarkt van de provincie Groningen. Op de eerste twee maandagen van november - 7 en 14 november 2016 - staat de Winschoter binnenstad geheel in het teken van Adrillen.

Jaarlijks lokt Adrillen ruim dertigduizend bezoekers naar het kloppend hart van Oost-Groningen. Want, wie niet op de Adrillen is geweest, die heeft iets gemist. Voor het gemeentehuis van Oldambt vindt traditiegetrouw de officiële opening plaats. De burgemeester opent de jaarmarkt met een daverend kanonschot.

De Allerheiligenmarkt bestaat uit vier onderdelen, namelijk:

  • de warenmarkt
  • de kermis (alleen tijdens de 1e markt)
  • de horeca op het Marktplein (alleen tijdens de 1e markt)
  • de hobbymarkt (alleen tijdens de 1e markt)

Aanmelden

De inschrijftermijn voor de Allerheiligenmarkten 2016 is op 1 september verlopen. Vanaf januari 2017 kunt u zich weer aanmelden voor de markten in 2017.

Toewijzingen

In onderstaand pdf-bestand is de conceptverdeling van de standplaatsen ingetekend. U kunt het bestand inzoomen voor een beter overzicht.

Let op: het gaat hier om een conceptplattegrond. Mogelijk worden er in de komende weken nog wijzigingen doorgevoerd. De standplaatshouders ontvangen uiterlijk een week voor de markt het definitieve standplaatsnummer.

Op de plattegrond is gewerkt met verschillende kleuren. De betekenis van de kleuren kunt u vinden in de legenda, linksonder op de plattegrond. We hebben de kleuren aan de diverse kramen toegekend naar aanleiding van de ingevulde gegevens op het inschrijfformulier. Ook de maten van de kramen (lengte en diepte) zijn gebruikt vanaf het inschrijfformulier. Mocht u erachter komen dat de gegevens voor uw kraam niet kloppen, wilt u dit dan vóór 7 oktober aan ons doorgeven? U kunt dit doen door een mail te sturen naar info@gemeente-oldambt.nl of door te bellen met de organisatie via het algemene nummer van de gemeente (0597) 48 20 00.

Meelopen?

Mocht u zich niet hebben ingeschreven voor de markt, of heeft u in eerste instantie een afwijzing ontvangen, en wit u toch graag een standplaats innemen? Dan kunt u zich op de ochtend van de markt(en) tussen 6.00 en 8.00 uur inschrijven in de meeloperskeet. De meeloperskeet staat dit jaar op de Venne, ter hoogte van het Joods monument. Inschrijven in de meeloperskeet is geen garantie voor een standplaats. De op het laatst vrijgekomen standplaatsen worden verdeeld op a. volgorde van inschrijving, b. branche-indeling en c. aantal vrij gekomen meters.
Huurkramen zijn voor meelopers niet beschikbaar.

De Adrillenkermis

De traditionele Adrillenkermis in Winschoten vindt jaarlijks plaats tijdens de jaarlijkse winkelweek en duurt tot en met de eerste Adrillenmarkt. De kermis staat opgesteld op het Marktplein. De organisatie tracht elk jaar weer een zo gevarieerd mogelijke kermis neer te zetten.

Adrillen Hobbymarkt

Al vele jaren is de traditionele Hobbymarkt een vast onderdeel van Adrillen op de eerste maandag van november. De Hobbymarkt wordt op 7 november gehouden van 9.00 tot 17.00 uur in Cultuurhuis De Kinker.

Voor bezoekers aan de Hobbymarkt is er een grote verscheidenheid aan hobby’s en vrijetijdsbestedingen te bekijken. Onder meer diverse textiele werkvormen (wol, vilt, zijde, spinnen, weven, kantklos-sen, quilten), schilderen in verschillende technieken, houtbewerking, modelbouw (auto’s, treinen, locomotieven,  boten, poppenhuizen),  bloemschikken, keramiek, mozaïek, sieraden, enzovoort.

Demonstreren staat bij de Winschoter Hobbymarkt voorop. Naast een mooie presentatie laten de hobbyisten ook zien hoe zij met hun hobby bezig zijn.

Wilt u ook graag een plaatsje op de Hobbymarkt? Aanmeldingen voor een standplaats op de Hobbymarkt kunt u sturen naar:  info@gemeente-oldambt.nl.

Nieuws

Afsluiting Oldambtplein Winschoten

— Vanaf week 38 wordt er gestart met de bouw van de nieuwe fontein op het Oldambtplein te Winschoten.

Marktconsultatie NGA-breedbandnetwerk

— De gemeente Oldambt heeft besloten een marktconsultatie NGA-breedbandnetwerk uit te schrijven.

Klusdag Kanariebuurt in Finsterwolde

— Op zaterdag 17 september gaat de buurtwerkgroep Kanariebuurt samen met wethouders Laura Broekhuizen, Ricky van den Aker...