Bad Nieuweschans: vervanging Booneschanskerbrug

De Booneschanskerbrug is in slechte staat en moet worden vervangen. Het plan is om de brug in zijn geheel te vervangen door een (semi) vaste brug. Dit betekent dat het (vaste) middendeel van de brug in de toekomst op relatief eenvoudige wijze kan worden vervangen door een beweegbaar deel. De brughoogte van de nieuwe brug wordt 2,50 meter.

Ontwerp

De nieuwe brughoogte sluit aan op de maximale doorvaarthoogte op het Boelo Tijdenskanaal. De brug is zo ontworpen dat als het kanaal in de toekomst een opwaardering krijgt naar een hogere doorvaart, de Booneschanskerbrug opnieuw beweegbaar kan worden gemaakt. Alle constructieve noodzakelijke voorbereidingen om de brug in de toekomst beweegbaar te maken, zijn in het huidige ontwerp opgenomen.

Uitvoering en planning

In week 33-2020 start aannemer Macadam met de inrichting van het werkterrein om vervolgens de sloop en de vervanging van de Booneschanskerbrug in uitvoering te nemen. Volgens de planning van de aannemer zullen de werkzaamheden eind januari 2021 worden opgeleverd. Tijdens de werkzaamheden voorziet de aannemer in een tijdelijke fiets- en voetgangersbrug.

Contact

Tijdens de uitvoering is aannemer Macadam verantwoordelijk voor het werk, bereikbaarheid en de doorvaart voor het vaarverkeer. De aannemer heeft hiervoor een omgevingscoördinator aangesteld. Voor vragen, opmerkingen of eventuele klachten kunt u terecht bij Eelko Wester, telefoonnummer 06 15 90 35 87 of per e-mail: ewester@macadambv.nl.

SketchUp afbeelding Booneschankser brug in de toekomst

SketchUp afbeelding Booneschankser brug in de toekomst