Bedrijfskavels Oldambt

In en rondom Winschoten zijn de bedrijfsterreinen recentelijk gerevitaliseerd. Ontwikkeling en beheer van deze terreinen gebeurd binnen het kader van ‘Parkmanagement’. Daarin trekken betrokken private en publieke partijen samen op.

Oldambt is een uitstekende uitvalsbasis voor zowel de ‘maakindustrie’, als voor utiliteitsbouw, servicebedrijven en de transportsector.  Het ligt gunstig ten opzichte van traditionele centra zoals de Randstad, het Ruhrgebied, en steden als Bremen en Hamburg. De uitstekende verbindingen maken het ook een mooie uitvalsbasis richting Scandinavië en Noordoost Europa. Maar ook de groeiende bedrijvigheid in gebieden rond de Eemshaven, de Regio Groningen - Assen en Emden, kan goed bediend worden. Groot voordeel van alle verbindingen is de betrouwbaarheid, waardoor reistijd haast op de minuut nauwkeurig te voorspellen valt.

Buiten de traditionele industriële gebieden biedt Oldambt ook kansen voor nieuw ondernemerschap. De aanwezige infrastructuur op het gebied van water en breder toerisme levert veel mogelijkheden. Voor aan water(-sport) gerelateerde bedrijven valt nog een wereld te ontginnen. Hier zijn geen gebaande paden, of bedrijven die elkaar al verdringen of beconcurreren. Er is volop ruimte voor bedrijven om zich naast elkaar te ontwikkelen en samenwerkingsverbanden aan te gaan.

Oldambt biedt ondernemers met lef en visie zowel inhoudelijk als feitelijk de ruimte om aan de slag te gaan. En dat is ruimte die niet alleen inspirerend, maar ook nog eens heel betaalbaar blijkt te zijn.

De gemeente Oldambt beschikt over één bedrijventerrein met vrije kavels:

Eextahaven III in Scheemda