Contractmanager

Ben jij daadkrachtig en assertief en sta je stevig in je schoenen? Heb je ervaring in contractmanagement binnen een publiekrechtelijke organisatie? Dan zijn we op zoek naar jou! Gemeente Oldambt is voor team Financiën, Inkoop, Juridische Zaken en Facilitair (team FIJF) op zoek naar enthousiaste collega voor de functie van:

Contractmanager

32 uur per week – 0,89 FTE

In 2015 hebben de colleges van B&W van de gemeente Delfzijl, Appingedam, Loppersum, Bedum, De Marne, Winsum, Eemsmond, Oldambt, Stadskanaal, Veendam en Pekela besloten om gezamenlijk de inkoop van de begeleiding van de Wmo 2016 e.v. vorm te geven. Hiertoe hebben zij een samenwerkingsmodel genaamd het “Ommelander Samenwerkingsmodel” ontwikkeld. Na afronding van de aanbesteding hebben de toenmalige 11 gemeenten besloten om het contractbeheer, contractmanagement en leveranciersmanagement centraal te beleggen en uit te voeren. De keuze is gemaakt om dit organisatorisch uit te laten voeren door de gemeente Oldambt.

Het ontwikkelde contractbeheer en -management heeft hierbij als doel om de samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer te bevorderen, (gezamenlijk) risico's te beperken, behaalde resultaten in kaart te brengen en gemaakte afspraken te monitoren en waar nodig bij te kunnen sturen. Ook zijn er plannen om binnen de gemeente Oldambt het contractmanagement organisatie breed te professionaliseren en te centraliseren bij het bestaande inkoopteam.

Wat ga je doen?

Vanuit deze functie ben je een verbindende schakel voor alle interne en externe betrokkenen in de samenwerking. Als contractmanager ben je verantwoordelijk voor het professioneel uitvoeren van contractmanagement. De functie is gericht op een aantal speerpunten die hieronder worden benoemd:

 • Je ontwikkelt en onderhoudt relaties met contractpartners, o.a. op het gebied van maatwerkvoorzieningen WMO.
 • Je richt processen in en verricht activiteiten gericht op het behalen van inkoopresultaten binnen de gestelde doelen en kaders.
 • Je adviseert en ondersteunt inhoudsdeskundigen ten aanzien van het onderhoud en de ontwikkeling van contracten met contractpartners.
 • Je bewaakt de contractperformance en stuurt daarop.
 • Je bewaakt dat alle partijen in de overeenkomst voldoen aan hun verplichtingen, zo nodig onderneem je actie.
 • Je beoordeelt contracten op doelmatigheid en rechtmatigheid.
 • Je ontwikkelt en vervaardigt managementrapportages.
 • Je signaleert trends en ontwikkelingen op gemeente, cluster en totaal niveau.
 • Je treedt op als intermediair tussen de gemeenten en de contractpartners.
 • Je begeleidt toe- en uittredingen in het contract.
 • Je zit bijeenkomsten voor en draagt zorg voor uitvoering en organisatie daarvan.
 • Je geeft adviezen aan de gemeentebesturen over o.a. de verdere professionalisering van contractmanagement
 • Wie ben je?
 • Als contractmanager heb je een uitdagende baan. Het is in deze functie belangrijk dat je besluitvaardig bent en beschikt over sterke onderhandelingsvaardigheden. Daarnaast heb je ervaring op gedaan in een adviserende rol en zijn je adviesvaardigheden goed ontwikkelt. Om deze functie goed uit te kunnen voeren vinden we daarnaast het volgende belangrijk:
 • Je voelt je verantwoordelijk voor het resultaat en bent analytisch sterk.
 • Je hebt een afgeronde opleiding op HBO niveau en wil je verder ontwikkelen op het gebied van inkoop.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands zowel in woord als geschrift;
 • Je beschikt over een flexibele, stressbestendige werkhouding.
 • Je bent doel- en klantgericht, planmatig en integer.
 • Ervaring als contractmanager is een pré.

Competenties

Voor alle medewerkers van gemeente Oldambt gelden de volgende kerncompetenties:

 • Resultaatgericht
 • Klantgericht
 • Samenwerken

Wat bieden wij jou?

Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor  32 uur per week binnen team FIJF van het cluster Dienstverlening. Bij goed functioneren en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden zal na twee jaar gekeken worden naar de mogelijkheden om deze functie om te zetten naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde duur. 

Het salaris wordt vastgesteld op basis van opleiding en relevante werkervaring. Bovenop het salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% per maand van je bruto salaris). Het IKB kan maandelijks ingezet worden voor bijvoorbeeld het bijkopen van vakantiedagen, reiskosten of kan je laten uitbetalen. Daarnaast bieden wij aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, mogelijkheid voor thuiswerken en een goede pensioenregeling.

Procedure

Deze vacature is zowel intern als extern vacant gesteld, waarbij interne kandidaten voorrang hebben. De eerste gesprekken met de selectiecommissie vinden naar verwachting plaats in week 26.

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in deze vacature en heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Willem Kant (teamleider team FIJF) via 06  31 74 66 44. Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Dan kun je mailen naar sollicitaties@gemeente-oldambt.nl.

Solliciteren?

Reageren op deze vacature kan tot en met 17 juni as. Dit kan per e-mail of op een andere creatieve manier, maar in elk geval voorzien van een actueel cv. Je mag je sollicitatie richten aan sollicitaties@gemeente-oldambt.nl onder vermelding van Contractmanagement. We kijken uit naar je reactie!

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij gemeente Oldambt. Wij vergoeden de kosten die zijn verbonden aan de aanvraag van de VOG. Je hoeft de VOG pas aan te vragen als daar door ons om gevraagd wordt naar aanleiding van een gesprek.

Over de werkgever

Oldambt is een gemeente in Oost-Groningen met Winschoten als tweede winkelstad van de provincie. De gemeente telt 16 kernen en ruim 38.000 inwoners. Samen met bijna 400 collega’s werk je op basis van drie kernwaarden: ‘van buiten naar binnen’, ‘zelfredzaamheid’ en ‘verbinding’. Oldambt ontwikkelt zich steeds meer naar een netwerkorganisatie. Daarom zijn we op zoek naar collega’s die denken in oplossingen, die een ondernemersgeest hebben en die goed zijn in het samenbrengen van mensen en ideeën.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.