De Zaken Vrouwen Oldambt aan het ontbijt bij Club Nightlife in Nieuw Beerta

Vrouwen met een eigen bedrijf uit verschillende branches en plaatsen uit de gemeente Oldambt kwamen afgelopen vrijdag bijeen voor een netwerkontbijt bij Club Nightlife in Nieuw Beerta. Eigenaar en zakenvrouw Miranda de Hoog heette iedereen vanaf half negen van harte welkom met een kop koffie of thee. Nadat alle dames een plekje hadden gevonden aan de bar en de ogen gewend waren aan het schaarse maar flatterende licht deed Henriëtte Haan van het Ondernemersloket van de gemeente Oldambt de aftrap en gaf daarna het woord aan Miranda.  Vijf jaar geleden nam ze Club Nightlife over. Er kwamen een hoop uitdagingen op haar pad. Als ondernemer in de sector erotiek, krijg je geen creditcard, verzekeraars vragen de hoofdprijs en een hypotheek wordt lastig. Als vrouwelijke ondernemer in deze branche onderscheidt ze zich door haar manier van werken. Zo kijkt zij bij sollicitanten niet alleen naar leeftijd maar ook naar de communicatieve vaardigheden en talenkennis. Ze maakt geen gebruik van uitsmijters. Als ze bezoekers vriendelijk vertelt hoe het werkt en wat wel en niet mogelijk is, gaat het bijna altijd goed. En klanten weten dat er camera’s hangen en dat er een noodknop is die ervoor zorgt dat de politie zo voor de deur staat. Ondertussen laat ze de VIP rooms met jacuzzi zien.

Tijdens het ontbijt vertelt Miranda verder. Korte tijd geleden heeft ze voormalig Huize Rianda, verderop in de straat, overgenomen. Dit fungeert nu als privéhuis voor overdag en is een goede aanvulling op het bestaande concept. Een nachtclub en een privéhuis runnen, is serieus ondernemerschap. Het aanbod van illegaal werkende prostituees op het internet is explosief gestegen en zorgt voor concurrentie. Omdat de branche als risicovol wordt gezien, heeft Miranda, net als andere clubs met een vergunning, te maken met bijzondere wetten. Dit merkt ze vooral in de strenge controles van de overheden en GGD en dat hoort ook zo want veiligheid en gezondheid staat voorop.

De aanwezige onderneemsters kunnen vragen stellen en worden meegenomen in ondernemerschap in deze branche. Ze zien de verschillen, maar ook de paralellen met hun eigen bedrijf en bespreken dit. Onderwerpen als: het opzetten van een eigen bedrijf en de zorgen bij groei en uitbreiding en hoe draagt een netwerk met positieve ondernemende vrouwen bij aan het eigen ondernemerschap. Zaken Vrouwen Oldambt bedankt Miranda voor haar gastvrije ontvangst. Voor de zomer wordt er nog één bijeenkomst georganiseerd. Waar en wanneer? We houden jullie op de hoogte.