Dienstverlening Wmo-vervoer naar vaccinatielocaties in Groningen

De gemeente Oldambt geeft – in overleg en samenwerking met Publiek Vervoer, alle gemeenten in  Groningen en Drenthe en de vervoerders in dit gebied -  uitvoering aan de oproep van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) om het Wmo-vervoer open te stellen voor vervoer naar de vaccinatieposten Covid 19.

Het gaat hierbij niet alleen om de speciaal ingerichte locaties vanuit de GGD maar ook om de vaccinaties bij de huisartsen. Het vervoer is toegankelijk voor zowel Wmo-pashouders als voor niet pashouders die zijn opgeroepen voor een vaccinatie met het vervoer en het op andere wijze niet kunnen regelen.

Voor het vervoer naar vaccinatielocaties voor Wmo-pashouders blijven de huidige spelregels het uitgangspunt. Die bellen het gebruikelijke nummer op de pas..

• Reservering van een vaccinatierit graag zo snel mogelijk maar minimaal 24 uur van te voren.
  • Vervoerder boekt een heen- en terugreis waarbij de terugreis in principe 45 minuten na de aankomsttijd wordt gepland.
  • Als pashouder geen meereizende/begeleider heeft dan gaan we ervanuit dat de pashouder zélf in staat is om de ingang van de locatie te bereiken en vanuit de uitgang de taxi.
  • De chauffeur helpt de reiziger bij het in- en uitstappen van de auto maar kan niet mee naar binnen. In dat geval kunt u een begeleider meenemen.
  • De taxi wacht op de afgesproken vertrektijd bij de uitgang. Gelet op de gescheidenloopr outes is dit vaak niet dezelfde plaats als de ingang.

Dit vervoer is gratis. Ook een eventuele begeleider mag gratis mee. Een medisch mondkapje is verplicht. Kunt u die vanwege lichamelijke problemen niet dragen, neem dan contact op met de afdeling Wmo.

Voor mensen zonder Wmo-pas biedt de gemeente dit vaccinatievervoer ook gratis aan. U wordt verzocht om de gemeente te bellen op (0597) 48 20 00. Wij noteren dan een aantal gegevens van u en geven dit door aan de vervoerder. Die belt u dan op om de rit verder met u af te spreken. Ook hier geldt dat een medisch mondkapje verplicht is. Kunt u dat om medische redenen niet dragen, overleg dan met de vervoerder.