Duurzaam Oldambt

De gemeente Oldambt verduurzaamt. Onder de noemer ‘Duurzaam Oldambt’ zijn er 28 gemeentelijke gebouwen ‘verduurzaamd’. Op, in en om deze gebouwen zijn energiebesparende maatregelen getroffen om structureel te besparen op energie en energiekosten. In samenwerking met BAM bouw en techniek, Invent en Energiewacht is bepaald welke energiebesparende maatregelen passen bij elke afzonderlijke locatie. Na afstemming met de gemeente hebben BAM, Invent of Energiewacht de maatregelen uitgevoerd.

Duurzame investering

De gemeente heeft eind 2014 een begroting vastgesteld voor ‘Duurzaam Oldambt’. Daarbij is een miljoen euro beschikbaar gesteld voor energiebesparende maatregelen in gemeentelijk vastgoed. De totale investering in besparingsmaatregelen verdient zich binnen een termijn van 7 jaar terug.

Deelnemende gemeentelijke gebouwen:

  • Zwembaden
  • Sporthallen, gymlokalen en MFC (Multifunctionele Centra)
  • Kantoren
  • Scholen
  • Werkplaatsen

Alle panden zijn voorzien van een energielabel en er zijn duurzame en energiebesparende maatregelen doorgevoerd. Wilt u meer weten over het project Duurzaam Oldambt en welke energiebesparende maatregelen er zijn doorgevoerd om te verduurzamen en te besparen op energie neem dan contact op met de gemeente Oldambt via het contactformulier.