surcharges iconEnergietoeslag

Energietoeslag 2023

Het Rijk wil ook voor 2023 een energietoeslag verstrekken aan mensen met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm. Daarvoor zal de wet gewijzigd worden. Op 13 september 2023 is hierover gedebatteerd in de Tweede Kamer en op donderdag 21 september zal de stemming over het wetsvoorstel plaatsvinden. Zodra wij meer informatie hebben, passen wij deze webpagina aan.

Pas als de wet is vastgesteld en in werking is getreden, mogen wij beginnen met de uitvoering van de energietoeslag. Dit kan enige tijd duren, door de voorbereidingen die wij moeten nemen.

Op dit moment kunnen wij de volgende vragen nog niet beantwoorden:

  • Ik heb vorig jaar de energietoeslag ontvangen, heb ik dan nu ook recht op de energietoeslag?
  • Moet ik voor 2023 opnieuw een aanvraag indienen of wordt de energietoeslag automatisch uitbetaald?
  • Vanaf wanneer kan de energietoeslag voor 2023 aangevraagd worden?
  • Wordt de energietoeslag in 2023 in het najaar uitbetaald?
  • De minister heeft benoemd dat de meeste minima voor het eind van het jaar de energietoeslag krijgen. Is er al bekend wanneer dit uitbetaald wordt?

Zodra wij wel meer informatie hebben, kunt u dat op deze pagina terugvinden.

Toch nog een andere vraag? Mail dan naar info@gemeente-oldambt.nl.

Extra € 500,00 energietoeslag

Op dit moment krijgen wij veel vragen of wij alvast een voorschot van € 500,00 op de energietoeslag 2023 uitbetalen. Dat is niet het geval. Want wij hebben dit bedrag al als voorschot uitbetaald in februari 2023.

Als gemeente konden we het voorschot toevoegen aan de energietoeslag 2022. Daar hebben wij voor gekozen zodat inwoners dat bedrag alvast hadden.