twee handen

Extra raadsvergadering Oldambt op 7 november over mogelijke inzet In den Stallen als opvanglocatie

03 november 2022
Algemeen

Het college van burgemeester en wethouders heeft vanaf de start aangegeven over de mogelijke opvanglocatie In den Stallen in gesprek te willen met raad en omwonenden. Met omwonenden is op 14 oktober  gesproken en op 26 oktober is er ook door twee inwoners ingesproken tijdens de reguliere raadsvergadering. Naast beantwoording van schriftelijke vragen door het college, is er ook behoefte aan een extra avond voor raad en college. Daarom is er een extra raadsvergadering op 7 november om 20.00 uur in Halte Democratie.

Tijdens deze avond worden vragen beantwoord en kunnen de partijen uit de gemeenteraad het college laten weten hoe ze over In den Stallen denken als opvanglocatie. Daarbij zou het gaan, als het college dat besluit, om de opvang van veertig tot tachtig vluchtelingen uit Oekraïne en het tijdelijk huisvesten van maximaal twintig statushouders.

Besluitvorming

Na deze avond maakt het college een afweging op basis van alle input van omwonenden, ondernemers en de raad. Het college neemt vervolgens binnenkort een besluit.