Fondsen voor financiële ondersteuning

Heeft u een laag inkomen? Dan komt u misschien in aanmerking voor financiële ondersteuning of een extraatje in de vorm van gratis voedsel of kleding. Hieronder staat een overzicht van de fondsen die u kunt benaderen voor hulp.

• Jeugdfonds Sport en Cultuur
    Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld toch lid kunnen worden van een sportclub of aan dans, muziek, beeldende kunst, theater of iets anders creatiefs kunnen doen.
    Voor die kinderen betaalt het de contributie/het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigde attributen.
  • Stichting Leergeld
    Stichting Leergeld biedt kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten als hun ouders daar de financiële middelen niet voor hebben.
  • Provinciaal studiefonds
    Het studiefonds van de provincie Groningen helpt mensen met een laag inkomen die de (reis)kosten voor de opleiding van hun kind niet kunnen betalen.
  • Stichting Urgente Noden
    SUN Groningen verleent financiële hulp aan mensen die in dringende financiële nood verkeren.
  • Hazewinkelfonds
    Het Hazewinkelfonds is een sociaal noodfonds en helpt Groningers en Drenten die het financieel moeilijk hebben.
  • Rijksoverheid
    Via de Rijksoverheid kunt u een aanvraag indienen voor verschillende toeslagen, zoals kinderbijslag, het kindgebonden budget en kinderopvangtoeslag.
  • Vakantiebank
    De Vakantiebank heeft als doelstelling om gezinnen met een minimuminkomen een accommodatie aan te bieden voor een week onbezorgde vakantie.
  • Voedselbank Oldambt
    Voedselbank Oldambt voorziet cliënten die onder een financiële norm zitten elke week van een voedselpakket.
  • Kledingbank Maxima
    Bij Maxima kunnen mensen met een laag inkomen uit de gemeente Oldambt tweemaal per jaar gratis winkelen.
  • Leger des Heils
    Bij het Leger des Heils in Winschoten kunt u terecht voor goede tweede-hands kleding tegen zeer betaalbare prijzen.

Heeft u op deze pagina niet gevonden wat u zocht? Op deze pagina vindt u andere projecten en/of organisaties die misschien beter aansluiten op uw situatie of vraag.