Gemeentearchief Oldambt

Het gemeente archief van Oldambt bevat informatie over burgerlijke stand, bevolkingsregisters, stadsarchieven, bouwvergunningen, historisch materiaal en plattegronden en tekeningen van voormalige gemeenten Scheemda, Reiderland en Winschoten. De archieven staan op twee verschillende locaties, in het gemeentehuis Winschoten en in het voormalige gemeentehuis in Scheemda. Op beide locaties worden bezoekers ontvangen, die komen voor archiefonderzoek en begeleid door deskundige medewerkers van het archief.

Cultureel Centrum Oldambt

De gemeente Oldambt werkt nauw samen met het Cultureel Centrum Oldambt. U kunt hier terecht voor genealogie onderzoek. De streekarchivaris Marianne Kruijswijk en haar team vrijwilligers helpen u graag verder. Het Cultureel Centrum is bereikbaar via telefoonnummer 06 12461849 of via e-mail chcoldambt@gmail.com.

De openingstijden zijn woensdagmiddag tot en met vrijdagmiddag van 13.00 -17.00 uur. Het Cultureel Centrum is te vinden op de 1e verdieping van het bibliotheekgebouw in Winschoten.

Groninger Archiefnet

De gemeente Oldambt neemt sinds 2000 deel aan het Groninger Archiefnet. Via www.groningerarchiefnet.nl kunt u de openbare inventarissen bekijken.

Openingstijden archief

Maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 16.00 uur.
Voor archiefonderzoek kunt u een afspraak met één van onze medewerkers via telefoonnummers (0597) - 482 316 (Winschoten) of (0597) - 482 766 (Scheemda).

U kunt uw vraag ook schriftelijk stellen. Stuur deze dan aan:
Gemeente Oldambt
t.a.v. afdeling Informatievoorziening
Postbus 175
9670 AD  WINSCHOTEN

of per e-mail: info@gemeente-oldambt.nl