Hulp bij sociale contacten

Wilt u graag wat meer activiteiten buitenshuis ondernemen, maar vindt u het lastig om de eerste stap te zetten? Mogelijk kunt u geholpen worden bij het vinden van een passende vrijetijdsbesteding en nieuwe sociale contacten.

Bij Samen Doen komt een vaste vrijwilliger regelmatig bij u thuis. Samen wordt gezocht naar wat u graag wilt doen en hoe u dit kan aanpakken. Heeft u een bijstandsuitkering, dan kunt u ook gebruik maken van gerichte ondersteuning van Sociaal Werk Oldambt. Naast hulp bij het ondernemen van stappen, kunt u dan bijvoorbeeld ook deelnemen aan ondersteunende trainingen.

Heeft u een lichamelijke beperking door ziekte, handicap of gevorderde leeftijd? Vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Winschoten en Scheemda kunnen bij u op bezoek komen. De Zonnebloem organiseert daarnaast activiteiten om u te laten genieten van de leuke dingen van het leven. Speciale aandacht heeft de Zonnebloem voor mensen die dreigen te vereenzamen.

Woont u nog niet zo lang in Nederland en wilt u actief worden in uw woonomgeving en meer sociale contacten krijgen? Sociaal Werk Oldambt kan u helpen bij het gewend raken aan de Nederlandse samenleving.

Heb je op deze pagina niet gevonden wat je zocht? Op de hoofdpagina van Hulp in uw Omgeving vind je andere projecten en/of organisaties die misschien beter aansluiten op jouw situatie of vraag.