Burgemeester Cora-Yfke Sikkema geïnstalleerd op 29 januari

Op dinsdag 29 januari is Cora-Yfke Sikkema geïnstalleerd als burgemeester van Oldambt. Na de voordacht van het koninklijk besluit, nam commissaris van de Koning René Paas de ambtseed af. Daarna werd de kersverse burgemeester toegesproken door nestor van de raad Engel Modderman. Aansluitend sprak Laura Broekhuizen namens het college, gevolgd door de officiële overhandiging van de ambtsketen.

Eerste periode in teken van kennismaking

In haar toespraak liet Cora-Yfke weten heel veel zin te hebben in haar eerste burgemeesterschap. De komende periode staat voor haar in het teken van kennismaken. Kennismaken met de inwoners, de dorpen en wijken, de ambtelijke organisatie en natuurlijk raad en college. Ze kondigde aan met elk individueel raadslid een afspraak te maken.

Haar eerste werkdag als voorproefje

Tijdens haar eerste werkdag in Oldambt maakte Cora-Yfke alvast kennis met de gemeente. Nadat ze feestelijk werd ontvangen door het college bij de gemeentegrens met Delfzijl, waar haar roots liggen, ontmoette ze in De Klinker de medewerkers. In de middag was er een programma met vertegenwoordigers uit de dorpen en wijken en ’s avonds het officiële programma. Vele belangstellenden en genodigden waren naar Winschoten gekomen om hierbij te zijn en om Cora-Yfke persoonlijk te feliciteren.

Achtergrond

De afgelopen vier jaar was Sikkema wethouder in Haarlem. Daarvoor bekleedde ze functies bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie, Korps Landelijke Politiediensten en Universiteit Utrecht. Haar politieke carrière startte ze in 2010 in Haarlem; als gemeenteraadslid voor GroenLinks.