Burgemeester Cora-Yfke Sikkema reageert op bedreiging ondernemer

Vanmiddag zijn wij door de politie geïnformeerd dat een ondernemer uit onze gemeente een dreigbrief heeft ontvangen in verband met werkzaamheden die hij indirect uitvoert voor de aanleg van het windmolenpark langs de N33. Hier is de reactie van onze burgemeester:

‘’Weer een bedreiging van een betrokkene bij de voorbereiding van een windmolenpark. Allereerst; ik vind het echt ongelooflijk dat dit gebeurt. Dat heb ik vanmiddag ook laten weten aan de ondernemer uit onze gemeente die nu persoonlijk geraakt is. En niet alleen hij, maar ook velen in zijn omgeving en daarbuiten.

De politie werkt met een groot team aan een onderzoek naar de dreigementen die in mijn ogen onaanvaardbaar zijn. En terecht, want dit is niet de manier waarop we met elkaar omgaan. Gelukkig tonen de meeste mensen hun ongenoegen op een andere manier,’’ zegt Cora-Yfke Sikkema.