Dag van de Mantelzorg 2019

Op zondag 10 november 2019 is het landelijk de dag van de Mantelzorg 2019. Ook in de gemeente Oldambt besteden we hier weer aandacht aan. Dit doen we dit jaar in de vorm van een mantelzorgcompliment op vrijdag 8 november 2019 in Oldambt.

Zorgen voor naasten is voor de meeste mensen een vanzelfsprekendheid. ‘’Wij waarderen en bewonderen de vele mantelzorgers in onze gemeente’’, zo zegt wethouder Laura Broekhuizen. ‘’Daarom maken we de Mantelzorgers in de gemeente in 2019 een compliment, het mantelzorgcompliment’’.

‘’Nadat er voorgaande jaren een dagprogramma op of rond dag van de mantelzorg werd georganiseerd voor de mantelzorgers in Oldambt, zagen we dat het bereik hiervan tegen viel. Tevens vingen we afgelopen jaar signalen op dat dit ook niet volledig voldeed aan de behoefte van de mantelzorgers. Daarom hebben we het mantelzorgcompliment bedacht’’, aldus wethouder Broekhuizen.

Dit jaar bestaat dit compliment uit een speciale editie van de VVV-cadeaubon, gemaakt voor de Dag van de Mantelzorg. Iedere bij Sociaal Werk Oldambt (SWO) geregistreerde mantelzorger heeft recht op deze bon van 20 euro. Deze kunnen de mantelzorgers ophalen tijdens een feestelijke bijeenkomst op 8 november 2019 in de Boschpoort van 10.00 tot 12.00. Er staat dan ook een kleine traktatie en een verrassing voor ze klaar. Mantelzorgers die niet in de gelegenheid zijn om het mantelzorgcompliment op te halen, kunnen contact opnemen met SWO. Het mantelzorgcompliment zal hen dan worden toegezonden.

‘’We hopen met dit mantelzorgcompliment beter in te spelen op de behoefte van de mantelzorgers in Oldambt, ook al is het natuurlijk maar een kleine blijk van waardering en erkenning. Gelukkig doen de mantelzorgers in Oldambt dit uit liefde voor hun naasten en daar ben ik heel erg blij mee’’, zo sluit Broekhuizen af.

Bent u mantelzorger en heeft u behoefte aan ondersteuning of wilt u gewoon even uw verhaal kwijt, dan kunt u contact opnemen met Sociaal Werk Oldambt. Voor meer informatie kunt u kijken op: https://www.gemeente-oldambt.nl/mantelzorg en https://www.sociaalwerkoldambt.nl/.