Pleegouders op de koffie bij de wethouder tijdens de Week van de Pleegzorg

Pleegouders maken het verschil voor pleegkinderen. De gemeente Oldambt waardeert haar pleeggezinnen en nodigt hun daarom uit voor een kopje koffie tijdens de Week van de Pleegzorg.

Waardering voor pleegouders

“We zijn trots op de pleeggezinnen in onze gemeente. Het is helaas niet altijd vanzelfsprekend dat een kind kan opgroeien in zijn/haar thuisomgeving. Dat ze dan ondergebracht kunnen worden in een veilig en liefdevol thuis bij een pleeggezin is heel waardevol en belangrijk. Daarom willen wij de pleeggezinnen in onze gemeente in het zonnetje zetten en hun laten weten dat we trots op ze zijn”, aldus Bard Boon, wethouder jeugd gemeente Oldambt. Pleeggezinnen in Oldambt worden via hun pleegzorgorganisatie uitgenodigd om op 1 november een kopje koffie in het gemeentehuis te komen drinken.

Week van de Pleegzorg

Van woensdag 30 oktober tot en met woensdag 6 november is de Week van de Pleegzorg. Het doel van deze week is om de aandacht te vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. In de Week van de Pleegzorg worden overal in Nederland wervingsacties georganiseerd. In de provincie Groningen werken de organisaties die pleegzorg aanbieden actief samen aan deze actieweek. Elker Jeugdhulp & onderwijs, Leger de Heils en William Schrikker Pleegzorg organiseren informatieavonden voor geïnteresseerden. Op www.elker.nl/weekvandepleegzorg staan alle data en locaties.

Pleegzorg in Nederland

Een pleeggezin is het beste alternatief voor kinderen die niet bij hun eigen ouders kunnen opgroeien. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 22.0000 pleegkinderen. Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. In de Week van de Pleegzorg is de aftrap van de campagne Openjewereld.nu van Pleegzorg Nederland. Meer informatie over pleegzorg is te vinden op www.elkerpleegzorg.nl en vanaf 30 oktober op www.openjewereld.nu.