SP stapt uit college

De SP stapt uit het college van burgemeester en wethouders  van Oldambt. De partijen in het college werden het niet eens over het voorstel voor de bezuinigingen. Wethouder Kees Swagerman diende daarop zijn ontslag in. Burgemeester Cora-Yfke Sikkema laat namens het college weten dat ze: “het heel erg jammer vindt dat het zo is gelopen en dat het college afscheid moet nemen van Kees. De collegeleden hebben heel prettig met Kees samengewerkt, zeker gezien zijn betrokkenheid en bevlogenheid.“

De andere partijen (PvdA, Partij voor het Noorden en VVD) zijn wel tot een voorstel gekomen. Hun voorstel met bezuinigingsmaatregelen gaat vrijdag naar de raad. Op 23 september zal de raad hier over vergaderen.

Vandaag is er een raadsbrief verstuurd met informatie rondom het ontslag van wethouder Swagerman en de waarneming van zijn portefeuilles door de andere collegeleden. Ook de ontslagbrief van Swagerman is hierbij openbaar gemaakt.

Over de woordvoering rondom de collegebreuk is afgesproken dat de fractievoorzitters van de partijen in de gemeenteraad aanspreekpunt zijn.