Verhoogde tarieven afvalbrengstation in 2020

Met ingang van 2020 gelden er hogere tarieven voor het brengen van grofvuil naar het afvalbrengstation in Winschoten. Het verhogen van de tarieven is nodig, omdat het verwerken van afval steeds duurder wordt. Dit betekent dat de tarieven die inwoners tot nu toe betaalden bij het afvalbrengstation veel lager waren dan de kosten die gemeente moest maken om het afval te verwerken of te recyclen.

Veel afval uit andere gemeenten

Een andere reden voor het verhogen van de tarieven is het feit dat veel inwoners uit omliggende gemeenten gebruikmaken van het afvalbrengstation in Winschoten. Dit komt omdat het afvalbrengstation in Oldambt goedkoper is dan de andere afvalbrengstations in de regio. Door de tarieven gelijk te trekken met de tarieven van de omliggende gemeenten, willen we voorkomen dat inwoners uit andere gemeenten hun grofvuil naar Oldambt brengen.

Nieuwe tarieven per 2020

Hieronder ziet u een overzicht van de nieuwe tarieven:

Als u uw afval komt brengen, gelden de volgende kosten:

Afval gebracht door een voetganger of fietser € 2,50 per keer
Een met afval gevulde kofferbak van een personenauto € 5,00 per keer
Een gevulde aanhanger met twee wielen of een bestelauto € 10,00 per keer
Een gevulde aanhanger met vier wielen of een bestelbus € 15,00 per keer

Als uw grofvuil wordt opgehaald, gelden de volgende kosten:

Grof huishoudelijk afval:

• De eerste halve kubieke meter: € 25,00
  • Elke halve kubieke meter extra: € 20,00

Groot groenafval:

• De eerste kubieke meter: € 25,00
  • Elke kubieke meter extra: € 20,00

Openingstijden afvalbrengstation

Het afvalbrengstation in Winschoten is geopend op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 08.30 tot 17.00 uur. Tijdens de kerstdagen (25 en 26 december) en op nieuwjaardag (1 januari) is het afvalbrengstation gesloten. Op oudejaarsdag (31 december) sluit het afvalbrengstation om 12.00 uur.