Vrijwilligersbeurs voor netwerken en kennismaken

INTERREG stelt subsidie beschikbaar voor het project ‘Vrijwillig over de grens’. Onderdeel daarvan is de gezamenlijke vrijwilligersbeurs van Landkreis Leer en gemeente Oldambt in Leer. Op 4 november 2017 krijgen vrijwilligersorganisaties de kans om elkaar te leren kennen. Ook kunnen zij zich presenteren aan bezoekers met interesse in vrijwilligerswerk.

Voor organisaties en verenigingen

Iedere organisatie die werkt met vrijwilligers is welkom op de vrijwilligersbeurs. Tijdens de beurs is volop ruimte om te netwerken, ideeën uit te wisselen met andere organisaties en mogelijke vrijwilligers enthousiast te maken. Aanmelden voor deelname kan voor 9 oktober via Sociaal Werk Oldambt.
Voor publiek; jong en oud Lijkt u het leuk om vrijwilligerswerk te doen? Dan kunt u de beurs bezoeken en kennismaken met een groot aantal vrijwilligersorganisaties uit Nederland én Duitsland.

Veel variatie

Er is een enorme variatie van organisaties aanwezig op de beurs. Van brandweer tot molenaarsvereniging en van hockeyclub tot organisatie voor hoogbegaafden. Ook is er tijdens de beurs genoeg te doen en te zien; er zijn foodtrucks, sportdemonstraties en verschillende optredens.

Waar en wanneer?

De beurs ‘Messe EhrenSache’ is op zaterdag 4 november 2017 in en rondom de ‘Berufsbildenen Schulen | und || aan de Blinke 39 in Leer. De Beurs start om 10.00 uur en eindigt om 18.00 uur.

Wat is INTERREG?

INTERREG is een Europese subsidieregeling. Het doel van deze regeling is het verkleinen van (economische) verschillen tussen regio’s en lidstaten binnen Europa. Vanuit het programma INTERREG A krijgen Landkreis Leer en gemeente Oldambt subsidie om het project ‘Vrijwillig over de grens’ uit te voeren. Het doel van dit project is om grensoverschrijdende samenwerking te stimuleren.