Blijvende herinnering aan Pieter Smit

Op donderdag 11 oktober, zou onze burgemeester Pieter Smit jarig zijn geweest. Daarnaast is het een half jaar geleden dat hij er plotseling niet meer was. Zo uit het leven en uit ons midden weggerukt. Een afscheid zonder afscheid. En een abrupt einde aan iemand die met veel humor en betrokkenheid voor zoveel verbinding zorgde.

Binnen de muren van het gemeentehuis staan we stil bij zijn verjaardag. We doen dit door een portret van Pieter op te hangen in het voorhuis van het gemeentehuis. Zo hebben we een blijvende zichtbare herinnering aan hem.

Ook buiten de muren van het gemeentehuis willen we graag een blijvende herinnering aan onze geliefde burgemeester creëren. En daarom willen we een speciale plek in Oldambt naar hem vernoemen. De Blauwe Loper (de werknaam voor de brug die in 2019 gebouwd wordt tussen Winschoten en Blauwestad) krijgt de naam Pieter Smit-brug. Dit was al vrij vlot na het overlijden een suggestie van vele inwoners. Die suggestie hebben wij omarmd. Hij was trots op onze gemeente en wij op hem. Dat laten we graag zien door zijn naam aan deze markante brug te verbinden!