Derde subsidieronde Verduurzaming en Verbetering Groningen vanaf 31 augustus

Goed nieuws voor inwoners die tot nu toe achter het net visten voor de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen (VVG) van 10.000 euro. De subsidieregeling gaat opnieuw open voor wie er nog geen gebruik van heeft gemaakt. Inwoners van Oldambt in het postcodegebied waar de waardedalingsregeling geldt of woningen met de postcode 9679, 9681 en 9682 kunnen vanaf 31 augustus een aanvraag indienen. Voor deze laatste subsidieronde is voldoende budget beschikbaar. De subsidieregeling gaat geleidelijk, per gemeente, open vanaf begin juli. Oldambt is vanaf eind augustus aan de beurt. Voor aanvragen is ruim de tijd. Dat kan de komende drie jaar. De werkzaamheden moeten binnen vier jaar worden uitgevoerd.

Staatssecretaris Hans Vijlbrief (ministerie EZK): “Samen met uitvoeringsorganisatie SNN en de betrokken aardbevingsgemeenten zorgen we ervoor dat mensen die nog geen aanvraag voor deze subsidie hebben kunnen indienen, hier ruim de tijd voor krijgen. Zowel bij de aanvraag, als bij de besteding van het geld. Verder is het goed dat SNN alle 25.000 aanvragen van begin dit jaar heeft behandeld en een ruime meerderheid heeft uitbetaald.”

Subsidie open per gemeente

De subsidieregeling gaat op alfabetische volgorde van gemeenten open. De startdata per gemeente zijn als volgt:

• Vanaf 6 juli 2022: Openstelling gemeente Aa en Hunze
  • Vanaf 13 juli 2022: Openstelling gemeente Eemsdelta (postcodes 9901t/m 9921)
  • Vanaf 20 juli 2022: Openstelling gemeente Eemsdelta (postcodes 9922t/m 9994)
  • Vanaf 27 juli 2022: Openstelling gemeente Groningen (postcodes 9613t/m 9735)
  • Vanaf 3 augustus 2022: Openstelling gemeente Groningen (postcodes 9736t/m 9798)
  • Vanaf 10 augustus 2022: Openstelling gemeente Het Hogeland
  • Vanaf 17 augustus 2022: Openstelling gemeente Midden-Groningen (postcodes 9601t/m 9609)
  • Vanaf 24 augustus 2022: Openstelling gemeente Midden-Groningen (postcodes 9611t/m 9939)
  • Vanaf 31 augustus 2022: Openstelling gemeente Oldambt
  • Vanaf 7 september 2022: Openstelling gemeente Westerkwartier

Voldoende tijd

Inwoners kunnen hun aanvraag indienen bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Zij hebben ruim drie jaar de tijd om hun aanvraag te doen én vier jaar de tijd om de werkzaamheden uit te (laten) voeren.

Voldoende subsidiebudget

Voor deze laatste subsidieronde is voldoende budget beschikbaar. Iedereen die in aanmerking komt, krijgt daarmee de mogelijkheid om deze subsidie aan te vragen. Na de aanvraag krijgen inwoners binnen 13 weken te horen of hun aanvraag is goegekeurd. De subsidie VVG is bedoeld voor particuliere huiseigenaren in het aardbevingsgebied, die op 6 november 2020 geen onderdeel waren van het versterkingsprogramma. Woningen in het postcodegebied waar de waardedalingsregeling geldt of woningen met de postcode 9679, 9681 en 9682 komen in aanmerking voor de subsidie. De subsidie is onderdeel van de bestuurlijke afspraken die door Rijk en Regio zijn gemaakt op 6 november 2020. Met deze subsidie kunnen eigenaren achterstallig onderhoud verrichten en hun woning verduurzamen en verbeteren.

EZK opdrachtgever, SNN voert uit

Deze subsidie wordt mogelijk gemaakt en is opgesteld door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Het SNN voert deze subsidie in opdracht van het ministerie uit en zorgt ervoor dat de subsidieaanvraag in behandeling wordt genomen en het geld bij de mensen terecht komt.

Kijk voor meer informatie over de subsidie op de website van SNN.