Feest voor Nijwolmers en Wagenborgers op 14 mei: Goud bezig!

In Nieuwolda en Wagenborgen zijn inwoners druk bezig met gas besparen. Inmiddels is bekend dat in beide dorpen tot en met 2021 het gasverbruik al is verminderd met meer dan 10%. Om dat te vieren biedt Nieuwborgen.net op zaterdag 14 mei aanstaande inwoners van beide dorpen een feest aan.

Feest ‘Goud Bezig!’

Alle inwoners van Nieuwolda en Wagenborgen zijn uitgenodigd voor zaterdag 14 mei van 14:00 uur tot 19:00 uur. Het feest vindt plaats bij het Waarmtehoes van Nieuwborgen.net aan de Lindelaan in Nieuwolda.
Naast de nodige versnaperingen, een barbecue, muziek en activiteiten voor de kinderen, is er voor inwoners ook ruimte om vragen te stellen over het project.

Gasbesparing

Via het project Nieuwborgen.net kunnen inwoners van Nieuwolda en Wagenborgen sinds het najaar van 2020 een Bespaartas ophalen met de kleinere materialen om gas te besparen. 427 inwoners hebben hier al gebruik van gemaakt. Inwoners die de Bespaartas nog niet hebben aangevraagd, kunnen dat trouwens nog steeds doen.

Sinds september vorig jaar kunnen huiseigenaren ook een subsidie ontvangen om gas te besparen. Hiermee kunnen zij grotere maatregelen nemen zoals isoleren of het installeren van een warmtepomp. Bij de 304 huiseigenaren die al een vergoeding hebben aangevraagd, zijn vooral dubbel glas, een inductie kookplaat en spouwmuurisolatie in trek.

Tot en met 2021 hebben inwoners in beide dorpen hiermee al zo’n 350.000 kuub gas bespaard. Nieuwborgen.net verwacht dat het daar niet bij blijft.

Over Nieuwborgen.net

De gevolgen van de gaswinning zijn in onze provincie duidelijk merkbaar en te zien. Het gebruik van aardgas zorgt er ook voor dat de aarde opwarmt. De rijksoverheid wil daarom dat Nederland in 2050 aardgasvrij is. In Nieuwolda en Wagenborgen is het idee ontstaan om hiervoor over te stappen op groen gas. En om daarnaast te kijken naar de mogelijkheden om gas te besparen. Verschillende partijen werken in beide dorpen samen om dit voor elkaar te krijgen.