UPDATE: Projectenwerkplaats 24 november wordt verplaatst

In verband met de nieuwe coronamaatregelen hebben we helaas moeten besluiten om de Projectenwerkplaats van 24 november niet door te laten gaan. We plannen een nieuw moment in voor begin 2022, omdat we de bijeenkomst wel graag fysiek willen organiseren. Een nieuwe uitnodiging volgt via onze NPG-nieuwsbrief. Hieronder leest u het oorspronkelijke bericht:

In 2020 hebben we een lokaal programma geschreven waarin staat welke doelen we willen bereiken met het geld uit het Nationaal Programma Groningen. De eerste projecten die een bijdrage leveren aan deze doelen, zijn inmiddels gestart. We willen de komende jaren graag aan de slag met nieuwe projecten. Welke projecten dat zijn, bepalen we niet zelf. Dat doen we samen met inwoners, ondernemers en andere partijen uit Oldambt. Daarom organiseren we op woensdagavond 24 november een bijeenkomst om samen een aantal nieuwe projecten uit te werken: de Projectenwerkplaats. Inwoners uit de gemeente Oldambt of mensen die op een andere manier een band hebben met onze mooie gemeente, zijn van harte welkom om met ons mee te denken!

• Wanneer? Woensdag 24 november 2021
  • Hoe laat? Van 19.30 tot 21.30 uur
  • Waar? Campus Winschoten - P.C. Hooftlaan 1 in Winschoten

Drie projecten

Tijdens de Projectenwerkplaats gaan we samen aan de slag met het uitwerken van drie nieuwe projecten. We hebben voor projecten gekozen die veel zijn genoemd tijdens de thematafels die we in juni hebben georganiseerd. Hier lees je het verslag van de thematafels. Hieronder lees je met welke projecten we aan de slag gaan en kun je je aanmelden. Aanmelden kan tot en met zondag 21 november.

Project 1: ontmoeten

Elkaar kunnen ontmoeten is erg belangrijk voor de sociale binding in een dorp of wijk. Daarom willen we dit als gemeente graag mogelijk maken en aanmoedigen. Elkaar ontmoeten kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld in een gebouw, ergens in de openbare ruimte of via een digitaal platform. Tijdens de thematafel over de dorpen en wijken kwam het thema ontmoeten vaak naar voren. Er werd gesproken over noaberschap, ontmoetingsplekken, duurzaamheid en ‘samen’. Hoe kunnen we samen invulling geven aan de behoefte om elkaar meer te ontmoeten? Wat is daarvoor nodig? En hoe zorgen we ervoor dat het duurzaam en toekomstbestendig is?

Project 2: kansrijk opleiden

Een baan in een kansrijke sector: hierop willen we kinderen, jongeren en volwassenen zoveel mogelijk kansen geven. Nu én in de toekomst. We doen als gemeente al veel om dit doel te bereiken. Maar er kan nog een flinke schep bovenop! Dat bleek ook uit de gesprekken die we hebben gevoerd tijdens de thematafel over de jeugd. We willen graag dat de werkgelegenheid verder groeit in Oldambt. En dan het liefst in de sectoren waar veel toekomst in zit. Wat hebben jongeren en werkzoekenden nodig om naar zo’n baan toe te groeien? En wat moeten de gemeente, het onderwijs en de ondernemers in onze regio hiervoor doen?

Project 3: Oldambtster boerderijen en erven

De Oldambtster boerderijen en erven zijn cultuurhistorisch erfgoed. Aan de ene kant laten ze ons het rijke verleden van onze gemeente zien. Aan de andere kant vormen ze ook het beeld van achteruitgang en verval. We willen als gemeente graag werken aan een nieuwe toekomst voor de Oldambtster boerderijen. Deze wens kwam ook uitdrukkelijk naar voren tijdens de thematafel over erfgoed en toerisme. Want wat is er mooier dan om deze unieke erfgoedlocaties te herstellen en ze een nieuwe invulling te geven? Wat zou jij doen als je deze boerderijen en erven een nieuwe invulling mocht geven? Hoe zou jij thema's als landbouw, erfgoed, toerisme, onderwijs en economie zo goed mogelijk samenbrengen?

Coronamaatregelen en aanmelden

Hoewel we de Projectenwerkplaats natuurlijk het liefst fysiek willen organiseren, bestaat er een kans dat we ons programma moeten aanpassen in verband met de coronamaatregelen. Aanstaande vrijdag 12 november horen we meer tijdens een nieuwe persconferentie. Mensen die zich aanmelden voor de Projectenwerkplaats ontvangen kort voor de bijeenkomst informatie over de dan geldende maatregelen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het gebruik van mondkapjes en het coronatoegangsbewijs. Als de coronamaatregelen het niet toelaten, kijken we of we er een digitale bijeenkomst van kunnen maken.

Via deze link kunt u zich aanmelden voor de Projectenwerkplaats.