Mantelzorgcompliment aanvragen

Het Mantelzorgcompliment is een jaarlijkse waardering van de gemeente Oldambt voor mantelzorgers. Zorgt u onbetaald voor een andere inwoner? Dan kunt u het Mantelzorgcompliment 2022 aanvragen. Het mantelzorgcompliment 2022 bestaat uit een VVV-cadeaubon van 20 euro.

U kunt het mantelzorgcompliment aanvragen tot en met 31 oktober 2022.

Hoe kunt u het mantelzorgcompliment aanvragen?

U kunt als mantelzorgverlener het aanvraagformulier mantelzorgcompliment invullen. Tip: Het kan handig zijn om de aanvraag van het mantelzorgcompliment samen met uw mantelzorgontvanger te doen, aangezien u ook enkele gegevens van uw mantelzorgontvanger nodig heeft.

Lukt aanvragen via de website niet, dan kunt u zich ook telefonisch aanmelden via het algemene nummer van de gemeente Oldambt: (0597) 48 20 00. Voor iemand anders aanmelden is niet mogelijk.

Voorwaarden

U kunt als mantelzorgverlener het Mantelzorgcompliment aanvragen als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

• Uw mantelzorgontvanger woont in de gemeente Oldambt;
  • U geeft minstens 8 uur per week en langer dan 3 maanden mantelzorg, binnen het kalenderjaar 2022;
  • Per huishouden of adres kan 1 keer per kalenderjaar een mantelzorgcompliment worden aangevraagd (we maken een uitzondering hierop voor jonge mantelzorgers);
  • De mantelzorg wordt niet gegeven vanuit een hulpverlenend beroep of als vrijwilliger.

Na de aanvraag

Op de dag van de mantelzorg op donderdag 10 november 2022 kun u uw mantelzorgcompliment ophalen in Winschoten bij de Boschpoort van 10.00 tot 12.00 of in Finsterwolde bij Party Centrum Finnewold van 13.30 tot 16.00. Er is hier tevens de mogelijkheid om dan koffie te drinken en spelletjes te spelen. Bent u niet in de gelegenheid om op 10 november uw mantelzorgcompliment op te halen, dan kunt u het ophalen tot 1 december 2022 bij de balie van de Boschpoort in Winschoten.

Sociaal Werk Oldambt

Sociaal Werk Oldambt helpt u als mantelzorger. U kunt zich bij Sociaal Werk Oldambt ook aanmelden als mantelzorger. U krijgt dan informatie over ondersteuningsmogelijkheden, bijeenkomsten en activiteiten. Voor meer informatie, zie hun website of neem telefonisch contact met ze op. Tel: (0597) 42 18 33 Website: https://www.sociaalwerkoldambt.nl/senioren/senioren-1/