Oldambt doet mee aan energiebesparingscampagne ‘Zo simpel als wat’

Met de campagne ‘Zo simpel als wat’ gaan de provincie, gemeenten en woningcorporaties in Groningen inwoners informeren hoe makkelijk ze energie en geld kunnen besparen. Iedereen kan van enkele tientjes tot wel 300 euro per jaar besparen. Op www.zosimpelalswat.nl zien inwoners hoe ze dat kunnen doen.

Doe eens romantisch, doe de gordijnen dicht!

Last van winderigheid? Plaats tochtstrips En: Hou je klep dicht! Plaats een brievenbusborstel zijn twee van de campagne-uitingen die Groningers moeten verleiden om direct actie te ondernemen of naar de website zosimpelalswat.nl te gaan. Een website vol bespaartips en hulp.

Veel tips kosten niks of heel weinig

Heel veel tips kosten niks, het zit ‘m vooral in het ‘doen’. De deuren in het huis overal dicht doen, geen bank voor de verwarming plaatsen en korter douchen bijvoorbeeld. Voor andere tips kost het je eenmalig een kleine investering. Een tochtstrip, ledlamp of kit bijvoorbeeld. Op de website staan video’s die stap voor stap uitleggen hoe alles precies kan. Daarnaast biedt het Regionale Energieloket gratis hulp bij besparen in de vorm van een energiecoach die bij je thuis komt.

Meer weten? Ga naar www.zosimpelalswat.nl voor meer informatie.