Oldambt investeert in zwemveiligheid voor kinderen

Alle kinderen die in de gemeente Oldambt wonen, verlaten de basisschool met ten minste één zwemdiploma op zak. Dat is de ambitie van de gemeente. Daarom investeert Oldambt structureel in het stimuleren van zwemveiligheid voor kinderen.

Alle kinderen zwemveilig

De gemeente stelt financiële hulp beschikbaar om zwemlessen te betalen aan ouders die dat nodig hebben. Daarnaast werkt de gemeente samen met zwembaden en het onderwijs aan het project ‘Alle kinderen zwemveilig in de gemeenten Oldambt!’ Het doel van dit project is om de zwemvaardigheid van kinderen te vergroten, ook als ze al een zwemdiploma hebben.

Groep 5 en 6

De zwemvaardigheidslessen zijn bedoeld voor kinderen die in groep 5 en 6 van de basisschool zitten. “We geven acht afwisselende lessen, waarbij rekening wordt gehouden met het zwemniveau van de kinderen”, aldus assistent bedrijfsleider zwembaden Arjan Dik. Na afloop van de lessen ontvangen de kinderen een certificaat en een toegangskaartje voor een van de zwembaden in de gemeente Oldambt. Kinderen die na afloop van de lessen nog niet goed genoeg kunnen zwemmen, krijgen advies over de onderdelen waarop ze nog kunnen oefenen. “Bijkomend voordeel van dit project is dat we inzicht krijgen in welke kinderen nog geen zwemles hebben gevolgd”, aldus Arjan Knaapen, bedrijfsleider zwembaden. “Deze kinderen ontvangen informatie over zwemlessen en komen niet op een wachtlijst, maar kunnen meteen een plek in één van de lessen krijgen.”