De Oldambtster

Uitbrengen van De Oldambtster gestopt

Het uitbrengen van De Oldambtster is gestopt. Met ingang van januari 2022 verschijnt de krant niet meer.

Aan de gemeentelijke informatiekrant, onder redactie van de gemeente en uitgegeven door Mediahuis Noord (voorheen NDC Mediagroep), is na twaalf jaargangen en 120 edities een einde gekomen. De decembereditie 2021 van De Oldambtster was de laatste krant die verscheen. Mediahuis Noord gaat zich uitsluitend nog toeleggen op de eigen uitgaven. Dan gaat het om onder meer het Dagblad van het Noorden en de regionale weekkrant het Streekblad die in de gemeente Oldambt verschijnt.

Geschiedenis van ruim 12 jaar

De Oldambtster ontstond na de gemeentelijke herindeling van Reiderland, Scheemda en Winschoten in 2010. In de gemeente Scheemda maakte men sinds 1990 de gemeentelijke informatiekrant Het 7-Blad. De wens bestond indertijd om die krant voort te zetten. Dat werd De Oldambtster. Vanaf januari 2010 verschenen er jaarlijks tien edities, met uitzondering van de zomermaanden.

Nieuws en informatie van de gemeente

Gemeentelijk nieuws en achtergronden over projecten worden voortaan op de website van de gemeente geplaatst. Ook de sociale media Facebook, Instagram en LinkedIn zullen voor bepaalde onderwerpen worden ingezet.

Sommige informatie leent zich echter beter voor een papieren krant, denk daarbij aan informatie over de centrumontwikkeling Oldambt. Dit soort informatie zult u terugzien in Het Streekblad, net als bijvoorbeeld een themapagina over de gemeenteraadsverkiezingen.

De Oldambtster op de website issuu.com

De digitale versies van De Oldambtster werden de achterliggende jaren telkens ook geplaatst op de website www.issuu.com. Op die website zijn alle Oldambtster die verschenen in de periode april 2014 t/m december 2021 nog te raadplegen.