Stop geweld tegen vrouwen en meisjes

In de gemeente Oldambt zijn molen Edens, molen Dijkstra en molen Berg weer oranje verlicht. Dit is een onderdeel van de wereldwijde campagne Orange the World. Door de molens tot 10 december oranje te verlichten vraagt de gemeente aandacht voor geweld tegen vrouwen en meisjes.

Molen in oranje licht

Een toekomst zonder geweld

Cora-Yfke Sikkema, burgemeester van Oldambt, wil graag een toekomst zonder geweld tegen meisjes en vrouwen. Ze is daarom ook ambassadeur van de regionale aanpak seksueel geweld. Sikkema: “Het is belangrijk om aandacht voor deze vorm van geweld te vragen. Geweld tegen vrouwen wordt nog vaak gezien als vrouwenprobleem. Zij moeten maar op weerbaarheidstraining, goed nadenken over hun kledingkeuze of niet alleen over straat gaan in het donker. Gelukkig komt er langzaam steeds meer aandacht voor de rol van mannen en jongens, bij het bestrijden en voorkomen van deze vorm van geweld. Toch is dat helaas nog niet genoeg om het taboe te doorbreken.”

Blijven aandacht vragen

De gemeente blijft daarom aandacht vragen voor het bestrijden en voorkomen van deze en alle andere vormen van geweld. De Soroptimistenclub de Eemsmond zet zich in Oldambt hier ook voor in. Dat is een groep van ongeveer 30 vrouwen uit de regio. Zij werken aan de verbetering van de positie van vrouwen en meisjes.