Tozo en TONK

De regelingen Tozo (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers) en TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) zijn verlengd en kunnen tot 1 oktober 2021 worden aangevraagd.

Tozo

Vanaf 1 juli kunt u de Tozo 5.0 aanvragen. Meer informatie over de Tozo, de voorwaarden, hoe u het kunt verlengen en aanvragen vindt u op onze website. Wijzigt uw woonsituatie, werksituatie of inkomen? Dan horen wij dit graag, u kunt dit via het wijzigingsformulier aan ons doorgeven. Zo is de hoogte van uw uitkering altijd afgestemd op uw actuele woon- werksituatie en/of uw inkomen.

TONK

De TONK is er voor particulieren en ondernemers die als gevolg van de coronamaatregelen te maken hebben met een onvoorzienbare en onvermijdelijke terugval in hun inkomen. En die hierdoor moeite hebben met het betalen van hun woonkosten. Het gaat dan om de huur of de hypotheek(rente) en de kosten van gas, licht en water. De TONK kan voor ondernemers een aanvulling zijn op de Tozo-uitkering. Meer informatie en over hoe u de ondersteuning kunt aanvragen, vindt u op de webpagina TONK.