Verpaupering aan de Stikkerlaan, waarom doet de gemeente er niets aan?

Iedereen kent wel de aanblik van de Mr. D.U. Stikkerlaan ter hoogte van het oude ziekenhuis. Met name de locatie er tegenover, de voormalige locatie Blauw, verdient geen schoonheidsprijs. Het terrein is verpauperd, afgezet met hekken en de gebouwen zijn dichtgetimmerd. Waarom doet de gemeente hier niets aan?

Wethouder Erich Wünker licht toe: “We zouden dit als gemeente ook liever anders zien. Daarom zijn we al geruime tijd met de eigenaar in gesprek. Omdat het terrein en de gebouwen niet van ons zijn, is het zaak dat we dit proces netjes doorlopen. We hebben mogelijkheden om over te gaan tot onteigening en sloop, maar dat is een proces van jaren en wat ons betreft echt de laatste optie. We hopen dat de eigenaar zelf met een goed plan komt. Maar zo niet; dan gaan we als gemeente wel stappen zetten.”

Hoewel er dus mogelijkheden zijn voor de gemeente om in te grijpen, is dat niet het meest wenselijke scenario. Dit proces kost namelijk veel tijd. Liever ziet de gemeente dat de eigenaar zelf zijn verantwoordelijkheid neemt en met nieuwe plannen komt.