Wereldbazar

Op initiatief van de Wereldbazar o.g. b.v. wordt gewerkt aan het mogelijk maken van een Wereldbazar op de locatie Papierbaan 80 te Winschoten.

Wat is de Wereldbazar
De Wereldbazar is bedoeld als de grootste overdekte markt van het noorden: in een modern en duurzaam gebouw van ongeveer 3 hectare worden circa 550 marktstands ondergebracht met een grootte van 30 tot 50 m2 per stand. De openingstijden zullen zijn op zaterdag en zondag van 9.00 uur tot 17.00 uur.

De markt biedt huisvesting aan een variëteit van aanbod aan producten van verschillende culturen. De formule is ook recreatief gericht: een gezellig dagje uit. Verwacht worden ongeveer 8.000 tot 14.000 bezoekers per weekend, waarvan de helft uit Duitsland. De opzet is om door middel van arrangementen tot een combinatie bezoek te komen met meerdere attracties in de regio en het Winschoter koopcentrum.

Het aantal ingeschatte directe arbeidsplaatsen bedraagt 165 (waarvan 125 parttime arbeidsplaatsen).

Stand van zaken
In september 2017 heeft de gemeenteraad (opnieuw) een bestemmingsplan vastgesteld voor de realisatie van de Wereldbazar op de locatie Papierbaan 80 te Winschoten. Tegen dit bestemmingsplan zijn drie beroepschriften ingediend. Na een zitting van de Raad van State op 25 juni 2019, zal er een uitspraak over de beroepschriften volgen.

Voor meer informatie en een video verwijzen we naar de website van de Wereldbazar

wereldbazar