Wereldbazar

Op initiatief van de Wereldbazar o.g. b.v. wordt gewerkt aan het mogelijk maken van een Wereldbazar op de locatie Papierbaan 80 te Winschoten.

Wat is de Wereldbazar

De Wereldbazar is bedoeld als de grootste overdekte markt van het noorden: in een modern en duurzaam gebouw van ongeveer 3 hectare worden circa 550 marktstands ondergebracht met een grootte van 30 tot 50 m2 per stand. De openingstijden zullen zijn op zaterdag en zondag van 9.00 uur tot 17.00 uur.

De markt biedt huisvesting aan een variëteit van aanbod aan producten van verschillende culturen. De formule is ook recreatief gericht: een gezellig dagje uit. Verwacht worden ongeveer 8.000 tot 14.000 bezoekers per weekend, waarvan de helft uit Duitsland. De opzet is om door middel van arrangementen tot een combinatie bezoek te komen met meerdere attracties in de regio en het Winschoter koopcentrum.

Het aantal ingeschatte directe arbeidsplaatsen bedraagt 165 (waarvan 125 parttime arbeidsplaatsen).

Stand van zaken

Het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan is inmiddels onherroepelijk geworden. De initiatiefnemer zal nog een aanvraag voor een omgevingsvergunning voor de bouw moeten indienen. Past deze aanvraag in het bestemmingsplan en wordt voldaan aan andere wettelijke vereisten, dan kan de omgevingsvergunning verleend worden.  Daarna kan er gestart worden met de bouw.

Voor meer informatie en een video verwijzen we naar de website van de Wereldbazar

wereldbazar