Adrillen

Adrillen 2017

In 2017 wordt de Allerheiligenmarkt voor de 203de keer georganiseerd.

De Allerheiligenmarkt in Winschoten, al decennia geleden verbasterd tot kortweg Adrillen, is al meer dan twee eeuwen de grootste jaarmarkt van de provincie Groningen. Op de eerste twee maandagen van november - 6 en 13 november 2017 - staat de Winschoter binnenstad geheel in het teken van Adrillen.

Jaarlijks lokt Adrillen ruim dertigduizend bezoekers naar het kloppend hart van Oost-Groningen. Want, wie niet op de Adrillen is geweest, die heeft iets gemist. Voor het gemeentehuis van Oldambt vindt traditiegetrouw de officiële opening plaats. De burgemeester opent de jaarmarkt met een daverend kanonschot.

De Allerheiligenmarkt bestaat uit vier onderdelen, namelijk:

  • de warenmarkt
  • de kermis (alleen tijdens de 1e markt)
  • de horeca op het Marktplein (alleen tijdens de 1e markt)
  • de hobbymarkt (alleen tijdens de 1e markt)

De warenmarkt

Jaarlijks worden er meer dan 140 aanvragen voor een standplaats ingediend bij de gemeente, terwijl er aan circa 100 handelaren een plaats kan worden geboden. Op de markt vindt u een grote verscheidenheid aan koopwaren, waaronder bloemen, planten, textiel, accessoires voor huis en tuin, bijoux, diverse foodkramen en regionale specialiteiten.

Aanmelden

De inschrijftermijn is gesloten. Toewijzingen/afwijzingen worden uiterlijk vrijdag 29 september verstuurd.

De Adrillenkermis

De traditionele Adrillenkermis in Winschoten vindt jaarlijks plaats tijdens de jaarlijkse winkelweek en duurt tot en met de eerste Adrillenmarkt. De kermis staat opgesteld op het Marktplein. De organisatie tracht elk jaar weer een zo gevarieerd mogelijke kermis neer te zetten.

Adrillen Hobbymarkt

Al vele jaren is de traditionele Hobbymarkt een vast onderdeel van Adrillen op de eerste maandag van november. De Hobbymarkt vindt op 6 november plaats van 9.00 tot 17.00 uur in Cultuurhuis De Klinker.

Voor bezoekers aan de Hobbymarkt is er een grote verscheidenheid aan hobby’s en vrijetijdsbestedingen te bekijken. Onder meer diverse textiele werkvormen (wol, vilt, zijde, spinnen, weven, kantklossen, quilten), schilderen in verschillende technieken, houtbewerking, modelbouw (auto’s, treinen, locomotieven,  boten, poppenhuizen),  bloemschikken, keramiek, mozaïek, sieraden, enzovoort.

Demonstreren staat bij de Winschoter Hobbymarkt voorop. Naast een mooie presentatie laten de hobbyisten ook zien hoe zij met hun hobby bezig zijn.

Wilt u ook graag een plaatsje op de Hobbymarkt? Aanmeldingen voor een standplaats op de Hobbymarkt kunt u sturen naar:  info@gemeente-oldambt.nl.