Adrillen

Adrillen 2017

In 2017 wordt de Allerheiligenmarkt voor de 203de keer georganiseerd.

De Allerheiligenmarkt in Winschoten, al decennia geleden verbasterd tot kortweg Adrillen, is al meer dan twee eeuwen de grootste jaarmarkt van de provincie Groningen. Op de eerste twee maandagen van november - 6 en 13 november 2017 - staat de Winschoter binnenstad geheel in het teken van Adrillen.

Jaarlijks lokt Adrillen ruim dertigduizend bezoekers naar het kloppend hart van Oost-Groningen. Want, wie niet op de Adrillen is geweest, die heeft iets gemist. Voor het gemeentehuis van Oldambt vindt traditiegetrouw de officiële opening plaats. De burgemeester opent de jaarmarkt met een daverend kanonschot.

De Allerheiligenmarkt bestaat uit vier onderdelen, namelijk:

 • de warenmarkt
 • de kermis (alleen tijdens de 1e markt)
 • de horeca op het Marktplein (alleen tijdens de 1e markt)
 • de hobbymarkt (alleen tijdens de 1e markt)

De warenmarkt

Jaarlijks worden er meer dan 140 aanvragen voor een standplaats ingediend bij de gemeente, terwijl er aan circa 100 handelaren een plaats kan worden geboden. Op de markt vindt u een grote verscheidenheid aan koopwaren, waaronder bloemen, planten, textiel, accessoires voor huis en tuin, bijoux, diverse foodkramen en regionale specialiteiten.

Aanmelden

Toewijzingen

In onderstaand pdf-bestand vindt u een overzicht van de toegewezen standplaatsen. U kunt het pdf-bestand inzoomen om uw toegewezen plek te vinden. Let op: indien nodig kunnen er nog verschuivingen plaatsvinden. In dat geval wordt u hiervan door de organisatie op de hoogte gesteld. Voor vragen over uw toewijzing kunt u contact opnemen met de organisatie op telefoonnummer (0597) 70 02 80 of per mail via info@marketingoldambt.nl.

Meelopen?

Mocht u zich niet hebben ingeschreven voor de markt, of heeft u een afmelding ontvangen, en wilt u toch nog graag een standplaats innemen? Dan kunt u zich op de ochtend van de markt(en) tussen 6.00 en 8.00 uur inschrijven in de meeloperskeet.
De meeloperskeet staat dit jaar op De Venne, ter hoogte van het Israëplein. Inschrijven in de meeloperskeet is geen garantie voor een staanplaats. De op het laatst vrijgekomen standplaatsen worden verdeeld op a. volgorde van inschrijving, b. branche-indeling en c. aantal vrij gekomen meters.
Huurkramen zijn niet beschikbaar voor meelopers.

In verband met de brancheverdeling zijn er voor meelopers geen plekken beschikbaar in onderstaande branches:

 • Suikerwaren
 • Huishoudelijke artikelen
 • Kleding
 • Horloges/sieraden
 • Bed textiel
 • Interieur stoffen
 • Standwerkers

 

De Adrillenkermis

De traditionele Adrillenkermis in Winschoten vindt jaarlijks plaats tijdens de jaarlijkse winkelweek en duurt tot en met de eerste Adrillenmarkt. De kermis staat opgesteld op het Marktplein. De organisatie tracht elk jaar weer een zo gevarieerd mogelijke kermis neer te zetten.

Adrillen Hobbymarkt

Al vele jaren is de traditionele Hobbymarkt een vast onderdeel van Adrillen op de eerste maandag van november. De Hobbymarkt vindt op 6 november plaats van 9.00 tot 17.00 uur in Cultuurhuis De Klinker.

Voor bezoekers aan de Hobbymarkt is er een grote verscheidenheid aan hobby’s en vrijetijdsbestedingen te bekijken. Onder meer diverse textiele werkvormen (wol, vilt, zijde, spinnen, weven, kantklossen, quilten), schilderen in verschillende technieken, houtbewerking, modelbouw (auto’s, treinen, locomotieven,  boten, poppenhuizen),  bloemschikken, keramiek, mozaïek, sieraden, enzovoort.

Demonstreren staat bij de Winschoter Hobbymarkt voorop. Naast een mooie presentatie laten de hobbyisten ook zien hoe zij met hun hobby bezig zijn.

Wilt u ook graag een plaatsje op de Hobbymarkt? Aanmeldingen voor een standplaats op de Hobbymarkt kunt u sturen naar:  info@gemeente-oldambt.nl.