Adrillen

Adrillen 2020

In 2020 wordt de Allerheiligenmarkt voor de 205de keer georganiseerd.

De Allerheiligenmarkt in Winschoten, al decennia geleden verbasterd tot kortweg Adrillen, is al meer dan twee eeuwen de grootste jaarmarkt van de provincie Groningen. Op de eerste twee maandagen van november - 2 en 9 november 2020 - staat de Winschoter binnenstad geheel in het teken van Adrillen.

Jaarlijks lokt Adrillen ruim dertigduizend bezoekers naar het kloppend hart van Oost-Groningen. Want, wie niet op de Adrillen is geweest, die heeft iets gemist. Voor het gemeentehuis van Oldambt vindt traditiegetrouw de officiële opening plaats. De burgemeester opent de jaarmarkt met een daverend kanonschot.

De Allerheiligenmarkt bestaat uit vier onderdelen, namelijk:

  • de warenmarkt
  • de kermis (alleen tijdens de 1e markt)
  • de horeca op het Marktplein (alleen tijdens de 1e markt)
  • de hobbymarkt (alleen tijdens de 1e markt)

De warenmarkt

Op de markt vindt u een grote verscheidenheid aan koopwaren, waaronder bloemen, planten, textiel, accessoires voor huis en tuin, bijoux, diverse foodkramen en regionale specialiteiten.

Inschrijven

Standhouders die zich willen inschrijven voor de markt kunnen dit doen door het inschrijfformulier in te vullen en deze te mailen naar info@marketingoldambt.nl.

Het is ook mogelijk om het formulier via de post op te sturen, doe dit dan naar het volgende adres:

Stichting Marketing Oldambt

Mr. D.U. Stikkerlaan 251

9675 DG Winschoten

Meelopen

Sinds de editie van 2018 is het niet meer mogelijk om als meeloper deel te nemen aan de markt. Wilt u dus kans maken op een standplaats op de markt, dan dient u zich in te schrijven.

Selectiecriteria toewijzingen

In 2020 worden de volgende selectiecriteria toegepast om te bepalen welke inschrijvingen een toewijzing ontvangen voor de marktdagen:

  1. Winkeliers in Winschoten hebben voorrang
  2. Dan volgen de vaste standhouders van de weekmarkten in Winschoten
  3. Daarna hebben standhouders die aanwezig waren in het voorgaande jaar het eerste recht, mits zij zich opgeven voor 1 april
  4. Vervolgens hebben standhouders die 3 jaar aaneengesloten aanwezig zijn geweest vóór de laatste editie, en dus niet aanwezig waren tijdens de laatste editie, voorrang
  5. Daarna wordt als laatste regel onder de overige aanvragers het moment van inschrijven bepalend

De Adrillenkermis

De traditionele Adrillenkermis in Winschoten vindt jaarlijks plaats tijdens de jaarlijkse winkelweek en duurt tot en met de eerste Adrillenmarkt. De kermis staat opgesteld op het Marktplein. De organisatie tracht elk jaar weer een zo gevarieerd mogelijke kermis neer te zetten.

Adrillen Hobbymarkt

Al vele jaren is de traditionele Hobbymarkt een vast onderdeel van Adrillen op de eerste maandag van november. De Hobbymarkt vindt op 2 november plaats van 9.00 tot 17.00 uur in Cultuurhuis De Klinker.

Voor bezoekers aan de Hobbymarkt is er een grote verscheidenheid aan hobby’s en vrijetijdsbestedingen te bekijken. Onder meer diverse textiele werkvormen (wol, vilt, zijde, spinnen, weven, kantklossen, quilten), schilderen in verschillende technieken, houtbewerking, modelbouw (auto’s, treinen, locomotieven,  boten, poppenhuizen),  bloemschikken, keramiek, mozaïek, sieraden, enzovoort.

Demonstreren staat bij de Winschoter Hobbymarkt voorop. Naast een mooie presentatie laten de hobbyisten ook zien hoe zij met hun hobby bezig zijn.

Wilt u ook graag een plaatsje op de Hobbymarkt? Aanmeldingen voor een standplaats op de Hobbymarkt kunt u sturen naar:  info@gemeente-oldambt.nl.