Adrillen

De Allerheiligenmarkt in Winschoten, al decennia geleden verbasterd tot kortweg Adrillen, is al meer dan twee eeuwen de grootste jaarmarkt van de provincie Groningen. Op de eerste twee maandagen van november - 7 en 14 november 2016 - staat de Winschoter binnenstad geheel in het teken van Adrillen.

Jaarlijks lokt Adrillen ruim dertigduizend bezoekers naar het kloppend hart van Oost-Groningen. Want, wie niet op de Adrillen is geweest, die heeft iets gemist. Voor het gemeentehuis van Oldambt vindt traditiegetrouw de officiële opening plaats. De burgemeester opent de jaarmarkt met een daverend kanonschot.

De Allerheiligenmarkt bestaat uit vier onderdelen, namelijk:

  • de warenmarkt
  • de kermis (alleen tijdens de 1e markt)
  • de horeca op het Marktplein (alleen tijdens de 1e markt)
  • de hobbymarkt (alleen tijdens de 1e markt)

Aanmelden

De inschrijftermijn voor de Allerheiligenmarkten 2016 is op 1 september verlopen. Vanaf januari 2017 kunt u zich weer aanmelden voor de markten in 2017.

Toewijzingen

In onderstaand pdf-bestand kunt u de plattegrond van het marktterrein vinden. Op de plattegrond ziet u verschillende kleuren. De betekenis van de kleuren kunt u vinden in de legenda, linksonder op de plattegrond. We hebben de kleuren aan de diverse kramen toegekend naar aanleiding van de ingevulde gegevens op het inschrijfformulier. Ook de maten van de kramen (lengte en diepte) zijn gebruikt vanaf het inschrijfformulier. Wijzigingen zijn niet meer mogelijk.

Meelopen?

Mocht u zich niet hebben ingeschreven voor de markt, of heeft u in eerste instantie een afwijzing ontvangen, en wit u toch graag een standplaats innemen? Dan kunt u zich op de ochtend van de markt(en) tussen 6.00 en 8.00 uur inschrijven in de meeloperskeet. De meeloperskeet staat dit jaar op de Venne, ter hoogte van het Joods monument. Inschrijven in de meeloperskeet is geen garantie voor een standplaats. De op het laatst vrijgekomen standplaatsen worden verdeeld op a. volgorde van inschrijving, b. branche-indeling en c. aantal vrij gekomen meters.
Huurkramen zijn voor meelopers niet beschikbaar.

De Adrillenkermis

De traditionele Adrillenkermis in Winschoten vindt jaarlijks plaats tijdens de jaarlijkse winkelweek en duurt tot en met de eerste Adrillenmarkt. De kermis staat opgesteld op het Marktplein. De organisatie tracht elk jaar weer een zo gevarieerd mogelijke kermis neer te zetten.

Adrillen Hobbymarkt

Al vele jaren is de traditionele Hobbymarkt een vast onderdeel van Adrillen op de eerste maandag van november. De Hobbymarkt wordt op 7 november gehouden van 9.00 tot 17.00 uur in Cultuurhuis De Kinker.

Voor bezoekers aan de Hobbymarkt is er een grote verscheidenheid aan hobby’s en vrijetijdsbestedingen te bekijken. Onder meer diverse textiele werkvormen (wol, vilt, zijde, spinnen, weven, kantklos-sen, quilten), schilderen in verschillende technieken, houtbewerking, modelbouw (auto’s, treinen, locomotieven,  boten, poppenhuizen),  bloemschikken, keramiek, mozaïek, sieraden, enzovoort.

Demonstreren staat bij de Winschoter Hobbymarkt voorop. Naast een mooie presentatie laten de hobbyisten ook zien hoe zij met hun hobby bezig zijn.

Wilt u ook graag een plaatsje op de Hobbymarkt? Aanmeldingen voor een standplaats op de Hobbymarkt kunt u sturen naar:  info@gemeente-oldambt.nl.

Nieuws

Burgemeester Pieter Smit start Groninger fietsverlichtingscampagne

— Vrijdagavond 28 oktober geeft burgemeester Smit van de gemeente Oldambt, ook fietsambassadeur in Groningen, het...

Voordelige zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen in Oldambt

— De gemeenteraad van Oldambt heeft op 24 oktober besloten om inwoners met een laag inkomen een voordelige...

Nieuwsbrief over sluiting noodopvang

— Vorige maand is bekend gemaakt dat de noodopvang in Beerta eerder dicht gaat. Wanneer dat zou gebeuren konden we toen...