Werken aan Winschoten

Met het actieprogramma ‘Versterking binnenstad Winschoten’ werkt de gemeente hard aan de verbetering van de Winschoter binnenstad. Winschoten moet worden klaargestoomd voor de komende 50 jaar. Gemeente, provincie, ondernemers en vastgoedeigenaren slaan de handen ineen om dit te realiseren.

Het uitvoeren van deze werkzaamheden moet een resultaat opleveren waarop Oldambt en Winschoten trots mogen zijn!

Poort van Winschoten

In oktober 2018 is gestart met de werkzaamheden aan de 'Poort van Winschoten'. Dit project omvat de herinrichting van het gebied rondom de voormalige supermarkt De Boer, het gebouw van de voormalige bibliotheek, gemeentehuis en HEMA. Ook de aanpak van de Vissersdijk hoort bij dit project.

Meer informatie over de 'Poort van Winschoten' vindt u als u op de link klikt.

Actieprogramma versterking binnenstad Winschoten

Concrete uitvloeisels van het actieprogramma zijn de reconstructie van het Oldambtplein, de restauratie van het stationsgebouw, de herinrichting van de LTS-locatie en Winschoten24: het nieuwe winkelen.

Meer informatie over het actieprogramma

Convenant Binnenstad Winschoten

Het convenant bevat afspraken tussen gemeente en ondernemers om de binnenstad van Winschoten optimaal te laten functioneren als regionaal koop- en uitgaanscentrum.

Meer informatie over het Convenant

Winschoten Koopmansstad

De binnenstad van Winschoten heeft een ware metamorfose ondergaan. Er is de afgelopen drie jaar voor tientallen miljoenen euro’s in de binnenstad geïnvesteerd, waardoor Winschoten een enorme kwaliteitsimpuls heeft gekregen. Dankzij de inzet van ondernemers, vastgoedeigenaren, beleggers, ontwikkelaars, de gemeente Oldambt en de steun van provincie Groningen bruist ons prachtige historische stadscentrum (met van oudsher de langste winkelstraat van Nederland; de Langestraat) weer aan alle kanten.

We laten u met het boekje Winschoten Koopmansstad graag en met gepaste trots de mogelijkheden en kansen zien die Winschoten u te bieden heeft:

Winschoten24

Winschoten24 is het nieuwe winkelen. Met een verbinding tussen winkelen en internetshoppen, de eerste fysieke webwinkel in Nederland én gratis Wifi in de binnenstad.

De webwinkel is bereikbaar via www.winschoten24.nl

Reclamebelasting

Op 29 juni 2015 heeft de gemeenteraad van Oldambt de 'verordening reclamebelasting centrum Winschoten 2015' vastgesteld.

Wat de reclamebelasting voor u betekent, kunt u op hoofdlijnen nalezen in onderstaand informatieblad: