Initiatief van de maand

Initiatief van de maanden november/december 2018

Jeugdteam Oostwold (JTO) gaat jongerencentrum opknappen

Het Jeugdteam Oostwold heeft een aanvraag ingediend voor het opknappen van het jongerencentrum in Oostwold. Een extra ruimte zodat ook tieners elkaar veilig kunnen ontmoeten.

Een eigen plek

“We willen de ruimte naast het jongerencentrum opknappen, zodat ook de jongere jongeren een plek hebben waar ze samen kunnen zijn. We merken dat het voor de leeftijden van 14 tot en met 16 jaar soms best lastig is om zich aan te sluiten bij de oudere jongeren van 17 jaar en ouder”, zegt Romke Smit (bestuurslid JTO). “We willen de ruimte schilderen en van een nieuw interieur voorzien, het moet een soort van huiskameridee worden. De tussendeur blijft open, we willen niet dat het een aparte ruimte wordt. Samen optrekken is het doel van het jongerencentrum, met een plek voor iedereen”, zegt Harm Jan Boer (bestuurslid JTO).

Een veilige ontmoetingsplaats

“We exploiteren het jongerencentrum zelf. We zijn zelf verantwoordelijk voor de inkomsten en het betalen van de rekeningen. We vragen vergunningen aan, bedenken en voeren activiteiten uit en hebben nu dus ook een burgerinitiatief ingediend bij de gemeente. We leren veel van onze bestuursfuncties. We willen voor de jongeren in Oostwold maar ook daarbuiten een veilige plek zijn waar we elkaar kunnen ontmoeten. We zijn op vrijdag- en zaterdagavondavond geopend”, aldus Derk Steenhuis (voorzitter JTO).

Het burgerinitiatief van JTO is een mooi voorbeeld van een idee dat met relatief weinig middelen een plek creëert waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten.

Op de afbeelding v.l.n.r. Miriam Meijer, Romke Smit, Derk Steenhuis en Harm Jan Boer.