Kinderopvang en het coronavirus

Scholen en kinderopvangorganisaties hebben vanaf het moment dat ze moesten sluiten vanwege corona, noodopvang geboden aan kinderen van ouders in cruciale beroepen en kinderen in een kwetsbare situatie.

Noodopvang

De noodopvang wordt tot 8 juni geboden. Neem contact op met uw school of opvangorganisatie om noodopvang te regelen. Lukt dat niet? Neem dan contact met ons op via  kindernoodopvang@gemeente-oldambt.nl of (0597) 48 20 00.

Afbouwen noodopvang

Vanaf 8 juni wordt de noodopvang afgebouwd, omdat de scholen, kinderdagopvang, gastouderopvang en buitenschoolse opvang weer volledig open gaan. Dit geldt ook voor de noodopvang van kwetsbare kinderen. Vanaf 8 juni is de noodopvang alleen in avond, nacht en weekend nog beschikbaar en slechts voor ouders die in de zorg werken. Mochten (andere) ouders toch behoefte hebben aan extra opvang, dan kunnen zij dit op de gebruikelijke manier aanvragen bij kinderopvangorganisaties en gastouders. 

Veelgestelde vragen

Op de website van de Rijksoverheid vindt u meer informatie over de noodopvang. Ook worden veelgestelde vragen beantwoord. 

Contact met de gemeente

Heeft u vragen over de kinderopvang en het coronavirus? Neem dan contact met ons op via: kindernoodopvang@gemeente-oldambt.nl of bel ons op (0597) 48 20 00. Meer informatie over het coronavirus staat onze webpagina met algemene informatie over het coronavirus in Oldambt