Langer zelfstandig blijven wonen

Wilt u graag in uw huis blijven wonen, maar loopt u soms tegen praktische problemen aan? Wordt het zwaarder om bijvoorbeeld zelf uw boodschappen te doen, de tuin te onderhouden of voelt u zich soms wat onzeker in uw huis? Er zijn veel lokale diensten, die u mogelijk kunnen helpen om langer zelfstandig te blijven wonen.

Zo kunnen vier organisaties u helpen met het bezorgen van uw boodschappen, namelijk Spar Finsterwolde, COOP Bad Nieuweschans, COOP Midwolda, Plusmarkt Winschoten, en zijn er drie organisaties die dagelijks een maaltijd bij u thuis kunnen bezorgen. Dit zijn Spar Eet Smakelijk en Oosterlengte. Ook kunt u via de gemeentegids een overzicht vinden van organisaties die uw ramen kunnen wassen. Voor deze diensten wordt een vergoeding gevraagd.

Bent u zelf niet meer in staat om boeken op te halen bij de bibliotheek, dan kunnen vrijwilligers van Sociaal Werk Oldambt de boeken bij u komen brengen of samen met u naar de bibliotheek gaan.

Sociaal Werk Oldambt heeft in de hele gemeente vrijwilligers die u kunnen helpen met klusjes en hand- en spandiensten in en om het huis. Woont u in Nieuw-Scheemda of ’t Waar, dan kunt terecht bij Veur Mekoar.

Wilt u meer weten over hoe langer thuis blijven wonen mogelijk is? Wilt u zien welke aanpassingen of hulpmiddelen in de praktijk kunnen worden ingezet om langer zelfstandig te blijven wonen? Dan kunt u een bezoek brengen aan ZorgThuis in Winschoten. In dit pand krijgt u een rondleiding met een uitleg over allerlei hulpmiddelen die u kunnen helpen om langer thuis te blijven wonen.

Heeft u op deze pagina niet gevonden wat u zocht? Op de pagina Hulp in uw omgeving vindt u andere projecten en/of organisaties die misschien beter aansluiten op uw situatie of vraag.