Lotgenotencontact

Heeft u behoefte aan contact met mensen die in dezelfde situatie zitten als u? Lijkt het u fijn om ervaringen te delen met mensen met dezelfde ziekte, met andere mantelzorgers of personen die ook te maken hebben gehad met rouw en verlies? In de regio zijn er meerdere ontmoetingsplekken voor lotgenoten, waarbij patiënten én hun mantelzorgers welkom zijn.

Dementerenden en hun mantelzorgers kunnen terecht bij het Alzheimer café in Blijham. In Appingedam bent u welkom bij het Parkinson Café. Daarnaast zijn alle mantelzorgers welkom bij  het Mantelzorgcafé in Finsterwolde om hun ervaringen onderling te delen.

Heeft u te maken met verlies en rouw, dan bent u welkom bij Ontmoetingscentrum Robinia in Winschoten. Ook kan een vrijwilliger (veelal lotgenoot) van Humanitas bij u op bezoek komen voor gesprekken, gericht op ondersteuning bij rouw en verlies.

Heb je op deze pagina niet gevonden wat je zocht? Op de hoofdpagina van Hulp in uw Omgeving vind je andere projecten en/of organisaties die misschien beter aansluiten op jouw situatie of vraag.