Afvalbrengstation

De gemeente heeft een afvalbrengstation waar u uw grofvuil kunt brengen. Onder grofvuil wordt verstaan al het afval, dat vanwege de grootte en/of het gewicht niet tot het dagelijks afval behoort.

Toegang tot het afvalbrengstation

Het afvalbrengstation heeft een onbemande toegangscontrole. U moet hiervoor even uit de auto stappen en bij één van de twee betaalautomaten in het betaalhuisje een aantal stappen uitvoeren voordat u het terrein op kunt rijden:

 1. Identificeer uzelf door de Oldambtpas voor de paslezer naast de betaalterminal te houden. Hiermee activeert u de betaalterminal.
 2. Geef in de terminal aan welk(e) afvalsoort(en) u komt brengen en op welke manier u die komt brengen. De terminal geeft vervolgens aan of en hoeveel u moet betalen.
 3. Reken de kosten, als die er zijn, af met uw pinpas. We accepteren helaas geen contante betalingen bij het afvalbrengstation.
 4. U ontvangt een stortbon. Die neemt u mee naar het stortbordes, zodat onze medewerkers kunnen controleren wat u komt brengen.

Vervolgens opent u de slagboom door de Oldambtpas voor de paslezer te houden. Daarna kunt u het terrein oprijden. Volg op het terrein de aanwijzingen van de medewerkers.

Openingstijden

De openingstijden van het afvalbrengstation zijn: dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur (met uitzondering van de erkende feestdagen).

Niet toegestaan op het afvalbrengstation

Tractoren en bedrijfsvoertuigen worden niet toegelaten op het afvalbrengstation. Hieronder worden ook verstaan voertuigen waarvan de laadruimte langer is dan 3 meter en voertuigen die hoger zijn dan 2,5 meter.

Bedrijfsafval

Bedrijven kunnen geen gebruik maken van het afvalbrengstation. Indien u vragen heeft over de afvoer van bedrijfsafval, dan kunt u hiervoor contact opnemen met de gemeente.

 

Als u uw afval komt brengen, gelden de volgende kosten:

 • Een met afval gevulde kofferbak € 2,50 
 • Een gevulde aanhanger met twee wielen € 5,00
 • Een gevulde aanhanger met vier wielen of een bestelbus € 10,00

Als uw grofvuil wordt opgehaald, gelden de volgende kosten:

 • De eerste halve kubieke meter: € 22,50 (elke halve kubieke meter extra: € 17,50)

Als u één of meerdere van de gratis afvalstromen gescheiden komt brengen, is de toegang tot het afvalbrengstation gratis. Komt u één of meerdere van de gratis afvalstromen in combinatie met de betaalde stromen brengen? Dan moet u hiervoor wel betalen. Hieronder een overzicht van de gratis en de betaalde afvalstromen:

Gratis Afvalstromen

Afvalstromen tegen betaling

 • Bouw- en sloopafval

  Alle bouwmaterialen die vrijkomen bij het bouwen of slopen van een bouwwerk, zoals schoon hout en puin, isolatiemateriaal, pvc buizen, dakleer, mastiek en mastiek houdend afval, kalkzandsteen, gasbetonblokken, gipsplaten, wc-potten, badkuipen en wasbakken.
 • Tuinafval

  Takken, snoeiafval, (geen groente- en fruitafval, geen graszoden, stobben en grond). Stobben moeten worden afgevoerd naar een particuliere composteerinrichting.
 • Hout

  Geverfd en ongeverfd hout, spaanplaat, MDF, laminaat, hardboard, zachtboard, geïmpregneerd hout (schuttingen, hekjes, bielzen en afrasteringpalen).
 • Vlakglas

  Vlakglas is glas dat wordt gebruikt in bijvoorbeeld kozijnen, deuren en ramen (geen autoruiten, gewapend glas, spiegels en gekleurd glas).
 • Banden

  Personenwagenbanden, fiets- en motorbanden die vrij zijn van velgen en grond.
 • Harde kunststoffen

  Uit hard kunststof vervaardigde gebruiksgoederen, zoals tuinstoelen en tafels.
 • Matrassen
 • Piepschuim
 • Grof huishoudelijk afval

  Groot huishoudelijk afval dat niet in de grijze container past, zoals meubilair en vloerbedekking.

 

Voor vragen over het afvalbrengstation kunt u contact opnemen met de gemeente.

T: (0597) 48 20 00

E: info@gemeente-oldambt.nl

Het afvalbrengstation is gevestigd op het industrieterrein Hogebrug III, B. Haitzemastraat 3 in Winschoten (achter Philips).