Naar

Voorkom natuurbranden

Nu het al enige tijd droog is, wordt het risico op een natuurbrand groter. Een einde aan de droogte is niet in zicht. De verwachting is dan ook dat de komende weken het neerslagtekort nog verder zal oplopen.

Profielschets nieuwe burgemeester Oldambt vastgesteld

Op dinsdagavond 17 juli stelde de gemeenteraad van Oldambt de profielschets voor de nieuwe burgemeester vast. Dit gebeurde in het bijzijn van commissaris van de Koning René Paas. De procedure voor het werven van een nieuwe burgemeester is hiermee officieel gestart.

Productiefout reisdocumenten

Eind juni is er een technisch probleem geweest bij de productie van reisdocumenten. In ongeveer 5000 recent gemaakte Nederlandse paspoorten en identiteitskaarten zit een fout.

Deze zomer ook op reis?

De zomervakantie staat voor de deur. Heeft u deze zomer nog een nieuw paspoort of id-kaart nodig voor uzelf of voor uw kind?

Nieuwolda en Wagenborgen in 2022 aardgasvrij

Zo’n 1200 woningen en bedrijven in de dorpen Nieuwolda en Wagenborgen moeten in 2022 aardgasvrij zijn. Dat is de ambitie van gemeente Oldambt, gemeente Delfzijl, Woonstichting Groninger Huis en de dorpsbelangenverenigingen van beide dorpen.

Europees Openbare aanbesteding E-HRM Systeem

De gemeente Oldambt is een fusiegemeente die sinds 2010 bestaat. Bij de gemeente hebben ruim 350 medewerkers een ambtelijke aanstelling. Daarnaast maakt de gemeente gebruik van inhuurkrachten. Onlangs is de visie op de organisatie herijkt en zijn de kernwaarden opnieuw beschreven. “Van buiten naar binnen werken”, “verbinding” en “zelfredzaamheid” zijn daarin de kernbegrippen.

Onderzoek reële tarieven Wmo 2019

De gemeenten Delfzijl, Appingedam, Loppersum, Bedum, Winsum, De Marne, Eemsmond, Oldambt, Veendam, Pekela en Stadskanaal voeren op dit moment een onderzoek uit om per 1 januari 2019 tot reële tarieven te komen voor dienstverlening op het gebied van Wmo Begeleiding, Dagbesteding en Kortdurend Verblijf.