Nieuws explosies Winschoten op 16 september

16 september 2023
Algemeen

Heftig nieuws om mee wakker te worden op deze zaterdagmorgen. Wat er precies aan de hand is én of het samenhangt met eerdere incidenten weten we op dit moment nog niet. Ik begrijp dat mensen zich zorgen maken over deze explosies en of ze samenhangen met eerdere incidenten. Dat wordt onderzocht en laten we dat onderzoek met elkaar afwachten.

In verband met het onderzoek is de Langestraat vanaf de Gassingel tot de steeg naast de Langestraat 86 nu afgezet*. Zodra het kan, maakt de politie een doorgang voor voetgangers. Op onze website www.gemeente-oldambt.nl vind je de laatste informatie daarover.

*Update 11.19 uur: het gebied is inmiddels niet meer afgezet.

Weet ook dat de politie zichtbaar en onzichtbaar heel actief zijn om dit soort dingen te voorkomen en criminelen een halt toe te roepen. Dat je het niet ziet of dat we er niet over kunnen vertellen, wil niet zeggen dat er niet volop onderzoek wordt gedaan en dat daar ook acties uit voortkomen.

Tot slot; weet dat we samen met politie en openbaar ministerie veiligheid ontzettend belangrijk vinden. Kun je ons helpen? Omdat je informatie of beelden hebt? Deel dit dan vooral met de politie! Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.
De politie vraagt om relevante informatie voor hun onderzoek. 
Voor meer informatie, lees hun website.

Cora-Yfke Sikkema, burgemeester Oldambt