Nieuws explosies Winschoten op 19 september

19 september 2023
Algemeen

En weer een explosie in Winschoten…..

Deze keer is een kapperszaak, enkele panden verderop, getroffen in de Langestraat. Het blijft heftig nieuws om mee wakker te worden. Niet alleen voor ons, maar vooral voor de ondernemers en inwoners die in de Langestraat wonen. Zaterdag is Gert Engelkens als loco-burgemeester ter plaatse geweest en heeft daar mensen gesproken. Ik heb vanmorgen poolshoogte genomen. Ik sprak toen een paar mensen. Zij waren geschrokken en ook best boos dat anderen menen dit soort dingen te moeten doen. Ik herken dat. Dit is niet oké en we doen alles wat we kunnen om dit te stoppen.

De politie zet een speciaal onderzoeksteam in met gespecialiseerde rechercheurs. Dit speciale team bekijkt of er verbanden zijn, welke bewijzen er zijn en hoe we dit een halt kunnen toeroepen. En zij zijn meteen weer een onderzoek gestart. Denk aan sporenonderzoek, maar buurtonderzoek om mogelijke getuigen en interessante informatie op te sporen.

Ook zien we vragen over cameratoezicht. Weet dat er beelden zijn. De politie maakt dankbaar gebruik van beveiligingscamera’s en videodeurbellen van ondernemers en omwonenden. 
Daarover gesproken, heb jij informatie of relevante beelden? Deel die dan met de politie. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Cora-Yfke Sikkema, burgemeester Oldambt