Bijeenkomst starters en groeiers een terugblik

Op 26 februari werd een bijeenkomst georganiseerd door De Ondernemersfactory en het Ondernemersloket voor startende ondernemers en ondernemers die willen groeien. We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst.

Waardevolle samenwerking

De bijeenkomst werd door Erich Wünker (wethouder Economische Zaken) geopend. Hij gaf aan dat de samenwerking tussen De Ondernemersfactory en het Ondernemersloket waardevol is voor alle partijen. En gezien de opkomst op 26 februari kunnen we dit alleen maar onderstrepen.

Ervaringen van een ondernemer

Sanne de Gooijer (Attent Marketing) deelde haar ervaringen over de opstart van haar bedrijf. Ze vertelde over de groei, het aannemen van haar eerste personeelslid en over haar eerste vijf jaar ondernemerschap.

Thema's

De deelnemers konden kiezen uit een vijftal thema's: reclamebelasting en vergunningen, verkoop en acquisitie, regelgeving bij bedrijf aan huis, groei en beleid en spelregels bij inkoop en aanbesteden vanuit de gemeente.  We vroegen aan het einde van de avond om reacties, deze werden genoemd:

• Ik weet nu dat het bedrag voor reclamebelasting is gebaseerd op de WOZ-waarde.
  • Ik ga nu met meer vertrouwen een verkoopgesprek in.
  • Ik heb een afspraak gemaakt met de afdeling inkoop van de gemeente.
  • Een werkplek in De Ondernemersfactory past bij mij. Ik zit in een mooie ruimte, ik heb collega-ondernemers om mij heen, ik heb beschikking over verschillende faciliteiten en er is professionele ondersteuning.
  • Ik wist niet dat er zoveel regels zijn waar een gemeente zich aan moet houden.
  • Ik moet nog maar eens goed nadenken over een eventuele tweede vestiging.
  • Wat is de gemeente toegankelijk en open.

Tijdens de kleine workshops zagen we veel interactie. Er ontstonden inspirerende discussies en boeiende vraagstukken kwamen hierdoor op tafel. Kennis en ervaringen werden met elkaar gedeeld. Kortom we kijken terug op een succesvolle bijeenkomst die om herhaling vraagt!

Thema's

Op dinsdag 25 juni gaan we de volgende bijeenkomst organiseren. Heeft u onderwerpen waarover u meer wilt weten als ondernemer? Dan horen wij dit graag. Wat zijn uw vragen, zorgen of interesses? Laat het ons weten via ondernemersloket@gemeente-oldambt.nl. Misschien staat uw onderwerp de volgende bijeenkomst centraal!

Save the date

De volgende bijeenkomst is op dinsdag 25 juni. Zet het alvast in je agenda!