Voormalige supermarkt achter de HEMA gesloopt

Met de sloop van de voormalige supermarkt achter de HEMA is een start gemaakt met de werkzaamheden aan de Poort van Winschoten. Onder die noemer wordt het gebied tussen het gemeentehuis en HEMA, maar ook de Vissersdijk opnieuw ingericht.

De plannen gaan over de sloop van de oude bibliotheek en de verhuizing van de eerste etage van de HEMA naar het pand van de voormalige Kijkshop. De HEMA trekt de begane grond van de Kijkshop bij de winkel, terwijl boven plaats wordt gemaakt voor uitbreiding van het gemeentehuis. De gemeentelijke dienstverlening komt zo op één locatie, met uitzondering van de buitendienst.

Zo’n project geeft altijd overlast voor de omgeving. Dat kunnen we niet voorkomen, maar we proberen om betrokkenen hierover zo goed mogelijk te informeren. Ondernemers en inwoners uit de binnenstad ontvangen binnenkort een uitnodiging voor een bijeenkomst waarbij onder andere de plannen voor de Poort van Winschoten worden toegelicht.

Informatie over het project kunt u ook lezen op www.gemeente-oldambt.nl/poortvanwinschoten.