Het afval sorteren begint bij u thuis

De gemeente Oldambt heeft een plattegrond laten maken van het afvalbrengstation. U kunt hierop zien waar welke container staat. Als u hier thuis al rekening mee houdt kunt u goed voorbereid naar het afvalbrengstation. De plattegrond hangt op het afvalbrengstation en staat op onze Facebookpagina.

Afval sorteren

Gelet op de verplichte rijrichting en de locaties van de containers, kunt u uw afval het beste in onderstaande volgorde inpakken. De elektrische apparaten dus als eerste, de autobanden als laatste.

 1. Elektrische apparaten
 2. Matrassen
 3. Papier
 4. Grof groen
 5. Vloerbedekking
 6. Teer en dakleer
 7. Gasbeton
 8. Gips
 9. Puin
 10. C hout
 11. B hout
 12. Grofvuil
 13. Metalen
 14. Harde kunststoffen
 15. Glazen flessen
 16. Kleding
 17. Piepschuim
 18. KCA (Klein Chemisch Afval)
 19. Vlakglas
 20. Asbest
 21. Autobanden

Zo ligt het afval voor de eerste container op het afvalbrengstation gelijk vooraan. Als u thuis het afval goed sorteert, bespaart u dat veel tijd op het afvalbrengstation. En dat is weer goed voor de doorstroom. Wim, medewerker afvalbrengstation: “En twijfelt u in welke bak uw afval mag? Vraag het dan aan mij of een van mijn collega’s. We zijn er om u te helpen!”

De beste tijd

Tussen half 10 en half 12 is het vaak erg druk op het afvalbrengstation. Als u de drukte wil vermijden kunt u dus het beste ’s middags langskomen. Per 1 januari 2021 heeft het afvalbrengstation ook nieuwe openingstijden. Check altijd voor vertrek de actuele openingstijden: https://www.gemeente-oldambt.nl/afval-milieu/afvalbrengstation