Oldambtpas veel gestelde vragen en antwoorden

Vanaf 1 januari 2019 kunt u de Oldambtpas gebruiken voor de toegang tot het afvalbrengstation. Hieronder vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over de nieuwe Oldambtpas.

• Waar kan ik de Oldambtpas voor gebruiken?
    De Oldambtpas is bedoeld voor de toegang tot het afvalbrengstation en het openen van de ondergrondse containers bij hoogbouwlocaties.

• Waarom krijg ik een Oldambtpas?
    We hebben besloten om de Oldambtpas in te voeren om te voorkomen dat huishoudens van buiten de gemeente hun afval naar Oldambt brengen. Ook het aantal stortingen van bedrijfsafval moet door de invoering van de pas afnemen.

• Hoeveel moet ik betalen voor de Oldambtpas?
    De Oldambtpas wordt eenmalig gratis verstrekt. De Oldambtpas is alleen voor de toegang tot het afvalbrengstation. U moet nog wel betalen voor het gebruik van het afvalbrengstation.

• Wat moet ik doen als de Oldambtpas kwijt of stuk is?
    Dan kunt u via onze website een nieuwe pas aanvragen. Voor een kwijtgeraakte pas vragen we om een vergoeding van 10 euro. U kunt dit bedrag eenvoudig betalen via iDeal of uw creditcard. Is uw Oldambtpas stuk? Dan sturen we gratis een nieuwe op.

• Wat moet ik doen als ik niet kan betalen via iDeal?
    Dan kunt u contact met ons opnemen via info@gemeente-oldambt.nl of (0597) 48 20 00.

• Wat moet ik doen als de Oldambtpas niet meer werkt?
    Dan neemt u contact op met ons via info@gemeente-oldambt.nl of (0597) 48 20 00. We gaan dan kijken wat er met de pas aan de hand is en wat we voor u kunnen doen om het probleem te verhelpen.

• Ik ga verhuizen. Wat moet ik met de Oldambtpas doen?
    Als u gaat verhuizen, moet u de Oldambtpas achterlaten voor de nieuwe bewoner. De pas is namelijk gekoppeld aan een adres; niet aan een persoon.

• De vorige bewoner heeft de Oldambtpas niet in de woning achtergelaten en ik heb geen contactgegevens. Wat kan ik doen?
    Dan kunt u gratis een nieuwe pas aanvragen via onze website.

• Ik heb al een pasje voor de ondergrondse containers. Krijg ik dan ook een Oldambtpas?
    Nee, u kunt de pas voor de ondergrondse containers vanaf 1 januari 2019 ook gebruiken voor de toegang tot het afvalbrengstation.

• Ik heb geen Oldambtpas ontvangen. Wat moet ik doen?
    Heeft u op 1 januari 2019 nog geen pas ontvangen? Neem dan contact met ons op via (0597) 48 20 00 of stuur een e-mail naar info@gemeente-oldambt.nl