Ondersteuning aan uw kind

Soms hebben kinderen vragen of problemen waarbij ze niet bij hun ouders of verzorgers terecht kunnen of willen. Mocht u met zo'n situatie bekend zijn, en uw luisterend oor blijkt niet voldoende te zijn, dan kunt u het kind wijzen op de volgende mogelijkheden.

Zo kan het kind contact opnemen (telefonisch, per chat en per email) met de Kindertelefoon 8-12 jaar voor een luisterend oor. Ook kan het kind met vragen op het gebied van rechtshulp contact (per email, per chat, telefonisch, of op het spreekuur op locatie) zoeken met de Kinderen- en Jongeren Rechtswinkel Noord-Nederland.

Voor kinderen die zorgen voor een ziek familielid, biedt Sociaal Werk Oldambt samen met Lentis Preventie gerichte ondersteuning aan voor jonge mantelzorgers.

Maakt u zich zorgen om een kind of jongere in uw omgeving? Dan kunt u altijd contact opnemen met het Jeugdteam van de gemeente Oldambt.

Heeft u op deze pagina niet gevonden wat u zocht? Op de pagina Hulp in uw omgeving vindt u andere projecten en/of organisaties die misschien beter aansluiten op uw situatie of vraag.