Ondersteuning bij het ouder worden

Heeft u wat ondersteuning nodig bij de zaken die moeilijker worden bij het ouder worden? Seniorenvoorlichters zijn geschoolde (oudere) vrijwilligers die u tijdens een huisbezoek informatie geven over bijvoorbeeld geldzaken, diensten en zorg. Een ouderenadviseur van Sociaal Werk Oldambt kan u ondersteunen bij concrete problemen en bemiddeld waar nodig met andere organisaties die u verder kunnen helpen. Ook kunnen (alle!) inwoners met hun vragen terecht bij de verschillende Steunstees binnen de gemeente Oldambt.

Heeft u een steuntje in de rug nodig bij het gezond en fit oud worden? Bij Beweeglink en bij Sociaal Werk Oldambt kunt u meedoen aan beweegactiviteiten, gericht op gezond en fit ouder worden. Voor ‘inwoners met levenservaring’ is er de groepscursus “Grip op Glans”. Deze cursus helpt u om te gaan met het gevoel van verlies en tegenslag en het toewerken naar een positieve levensstijl. U kunt zich voor de cursus aanmelden via het ouderenwerk van Sociaal Werk Oldambt.

Daarnaast zijn er allerlei diensten binnen de gemeente waarmee u als oudere langer zelfstandig kunt blijven wonen.

Heeft u op deze pagina niet gevonden wat u zocht? Op deze pagina vindt u andere projecten en/of organisaties die misschien beter aansluiten op uw situatie of vraag.