Online rijbewijs verlengen nu mogelijk in Oldambt

01 november 2022
Algemeen

Vanaf 1 november 2022 is het voor inwoners van de gemeente Oldambt mogelijk om online het rijbewijs te verlengen. Grote voordelen hiervan zijn dat het rijbewijs sneller klaar is en dat inwoners nog meer één keer naar het gemeentehuis hoeven.

Verbeteren dienstverlening

Binnen een aantal gemeentes in het land is het mogelijk om het rijbewijs online te verlengen. Gemeente Oldambt sluit zich hier op 1 november bij aan. ‘‘Als gemeente proberen we steeds onze dienstverlening te verbeteren. Na het tekenen van de Direct Duidelijk Deal en het uitvoeren van een klanttevredenheidsonderzoek is het online kunnen aanvragen van een verlenging van het rijbewijs weer een stap in de goede richting,’’ aldus wethouder Erich Wünker.

Hoe werkt het?

De aanvraagt begint met het laten maken van een pasfoto door een erkende RDW-fotograaf, in Oldambt is dit mogelijk bij Foto Winschoten en Foto en lijsten. De foto wordt automatisch verstuurd naar de RDW waarna de aanvrager met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doet op de website van het RDW. Wanneer alles gelukt is kan het rijbewijs na twee werkdagen worden afgehaald. Het is niet nodig om hiervoor een afspraak te maken.

Voorwaarden

Wel zijn er enkele voorwaarden verbonden aan het online mogen verlengen van een rijbewijs. Zo moet de aanvrager al in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs, moet het gaan om een verlenging of een categorie-uitbreiding en kan er worden ingelogd met de DigiD-app om de identiteit te checken.