Ontmoetingsplaatsen

Voor iedereen

Wilt u nieuwe mensen leren kennen of gewoon even een praatje maken? Op veel plekken binnen de gemeente worden activiteiten georganiseerd waar iedereen vrijblijvend naar binnen kan lopen. Zo zijn er in de hele gemeente koffieochtenden in de voormalige Steunstees van Sociaal Werk Oldambt. Bij het Leger des Heils in Winschoten is iedereen welkom om langs te komen voor een kop koffie en een praatje.

Wilt u nieuwe mensen ontmoeten onder het genot van een maaltijd? Sociaal Werk Oldambt heeft vier wijkrestaurants in Winschoten waar u terecht kunt. Ook bent u welkom in de voormalige Steunstees in Finsterwolde en Drieborg, waar gezamenlijk gekookt en gegeten wordt. Woont u in Nieuw Scheemda of 't Waar? Dan bent u welkom bij Resto Veur Mekoar, in de MFC Nieuw Scheemda. Voor de maaltijd kan een (kleine) vergoeding gevraagd worden.

Voor doelgroepen

Soms is het prettig om nieuwe mensen te leren kennen, waarmee u iets gemeen heeft. Binnen de gemeente zijn verschillende ontmoetingsplekken voor bepaalde doelgroepen. Zo kunt u als oudere bij Sociaal Werk Oldambt terecht voor educatieve-, recreatieve- en sportieve activiteiten met leeftijdsgenoten. Het sociale contact speelt bij deze activiteiten een belangrijke rol.

Heeft u door beperkingen moeite met het leren kennen van nieuwe mensen? In de gemeente worden activiteiten georganiseerd waarbij u, onder begeleiding van vrijwilligers, nieuwe vriendschappen kunt opdoen. Humanitas doet dit voor personen met een verstandelijke beperking. 

Heeft u een klein sociaal netwerk en heeft u behoefte aan meer sociale contacten? Onlangs is Sociaal Werk Oldambt in samenwerking met Buurtzorg gestart met de dagactiviteit genaamd ‘D’r eem oet’.  Deze activiteit is bedoeld voor ouderen die weinig contacten hebben met anderen. De dagactiviteit houdt in dat er een gezellig samenzijn zal worden georganiseerd waarbij ook met elkaar wordt gekookt en gegeten. Er zijn vrijwilligers aanwezig die de dagopvang coördineren met op de achtergrond ondersteuning vanuit Sociaal Werk Oldambt en Buurtzorg. Voor de activiteit wordt een bijdrage gevraagd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het ouderenwerk van Sociaal Werk Oldambt.

Heeft u een psychiatrische achtergrond en vindt u het fijn om zo nu en dan even iets te ondernemen en onder de mensen te komen? Dan kunt u gemakkelijk even binnenlopen bij de Inloop-GGZ in Winschoten voor een dagactiviteit, een kop koffie en een praatje.

Heb je op deze pagina niet gevonden wat je zocht? Op de hoofdpagina van Hulp in uw Omgeving vind je andere projecten en/of organisaties die misschien beter aansluiten op jouw situatie of vraag.