Persoonlijke ondersteuning bij problemen

Soms zijn er vragen waarbij je niet terecht kunt bij volwassenen in je omgeving of bij je leeftijdsgenoten. Het is goed om te weten dat je met al je vragen op het gebied van bijvoorbeeld je thuissituatie, relaties, school, of financiën op allerlei plekken terecht kunt. Voor al deze hulp hoef je niets te betalen en alles wat je verteld blijft geheim.

Heel gemakkelijk is bijvoorbeeld JOUWGGD (mailen of chatten met een professional over al je problemen) en Kindertelefoon 13-18 jaar (chatten, e-mailen of bellen met een vrijwilliger over al je problemen). Heb je gevoelens van somberheid en wil je dat deze gevoelens niet erger worden? Dan kun je anoniem de online training “Grip op je Dip” volgen.

Heb je vragen of zorgen over je gewicht, eten en uiterlijk? Dan kun je terecht op deze website voor informatie, elkaar helpen op het forum of zelf anoniem een deskundig advies vragen via chat of e-mail. Ook kun je meedoen aan een online cursus, gericht op het ontwikkelen van een positiever zelfbeeld. Dit kun je helemaal anoniem en zelfstandig gaan doen. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over zes weken. Je leert positiever in het leven te staan; meer bewust te zijn van mooie ervaringen en beter met moeilijke situaties om te gaan.

Je kunt met al je vragen en problemen terecht bij iemand van het Jeugdmaatschappelijk Werk. Ook kan een jongerenwerker van Sociaal Werk Oldambt je verder helpen met je vragen. Op je middelbare school kun je terecht bij het spreekuur van de jeugdarts en jeugdverpleegkundige (beiden van de GGD) en binnen het speciaal onderwijs bij het schoolmaatschappelijk werk (MEE). Op de Campus Winschoten kun je als MBO-student met allerlei vragen terecht bij de School als Wijk ondersteuners.

Heb je iemand nodig die opkomt voor je rechten en je bijvoorbeeld kan helpen met het schrijven van een brief aan je werkgever, je ouders of de rechter? Hiervoor kun je terecht bij de Kinder- en Jongerenrechtswinkel. Per email, chat, telefonisch of op het spreekuur in Groningen, kun je je vraag voorleggen. Zij weten alles over jouw rechten en plichten en luisteren graag naar jouw verhaal.

Zorg je regelmatig voor een ziek familielid, zieke vriend of vriendin en heb je soms de behoefte aan wat ondersteuning of een luisterend oor? Sociaal Werk Oldambt biedt samen met Lentis Preventie gerichte ondersteuning aan voor jonge mantelzorgers.

Heb je op deze pagina niet gevonden wat je zocht? Op de hoofdpagina van Hulp in uw Omgeving vind je andere projecten en/of organisaties die misschien beter aansluiten op jouw situatie of vraag.